Леонід Бицюра: «Відродження культури – головна запорука розвитку української нації»

Леонід Бицюра: «Відродження культури – головна запорука розвитку української нації»

09.11.13 11:52 0 914
Засідання Секції Асоціації Міст України з питань культури і мистецтв триває у Тернополі. Вперше за історію незалежної України в нашому місті зібралися керівники управлінь культури майже всіх обласних центрів держави.

За сприяння Асоціації міст України фахівці мали змогу ознайомитися з кращими практиками у сфері культурно-просвітницької роботи, естетичного виховання, розвитку духовності.

Ключовим питанням обговорення став пошук шляхів відродження і впровадження справжніх духовних цінностей української культури, вирішення проблем функціонування культури та мистецтва в нашій країні.

В роботі зібрання взяв участь заступник міського голови Леонід Бицюра.

«Ми раді вітати у Тернополі представників Асоціації Міст України, - зазначив Леонід Олексійович. – Захід такого рівня у нашому місті відбувається вперше. Для нас це нагода не тільки поділитися власними напрацюваннями, а й обмінятися думками, ідеями, досвідом з фахівцями з різних куточків нашої великої Батьківщини. Розвиток культури, духовності, просвіти – пріоритет громади Тернополя, оскільки ми переконані, що саме культурне відродження української нації – фундамент успішності у всіх інших сферах людської діяльності».

Культура, за словами заступника міського голови, це не нудний перелік заходів, які відбуваються з певною періодичністю. Це, насамперед, творення просвітницького середовища, в якому особистість має змогу розвиватися, набувати духовний світогляд, долучатися до традиційного способу мислення та високоморального життя, сповідувати перевірені часом цінності. Українці завжди були добрими просвітянами та вихователями. місія української нації, нації Учителів та Вихователів, виходить за межі нашої держави, тепер вона полягає у поверненні усьому світові людського обличчя. Без нас людство приречене, оскільки загрузло в глибокій гуманітарній катастрофі, що поглинає все довкола, руйнує основи людської цивілізації, спотворює моральні цінності, знищує підвалини сім’ї та родини, нав’язує споживацтво, безпринципність, жорстокість, вседозволеність, безвір’я. Пріоритет духовних цінностей, морального життя – єдиний можливий вихід з Руїни «Людини розумної».

Леонід Олексійович наголосив, що українці здатні творити взірці такої поведінки. Адже це – в нашій крові, це частина нашої генетичної пам’яті.

« В Тернополі ми вже створили показовий майданчик прикладної дії культури на міську спільноту, суспільство. За останні три роки в місті вдалося якісно змінити як ставлення влади до сфери культури, так і посилити вплив творчих спілок, інтелігенції, просвітян. Ми не тільки розширили коло мистецьких заходів, а й створили нові форми та способи естетичного виховання. Разом ми працюємо над концепцією творення успішного українського характеру. Впевнений, що наші спільні зусилля дадуть добрі плоди», - підсумував Леонід Олексійович.

8 листопада, учасники засідання Секції продовжують роботу. Зокрема, у програмі – дискусії та відвідання закладів культури Тернополя.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ