Олексій Кайда вимагає забезпечити своєчасну виплату зарплат працівникам соціяльно-культурної галузі Тернопільщини

Олексій Кайда вимагає забезпечити своєчасну виплату зарплат працівникам соціяльно-культурної галузі Тернопільщини

09.11.13 11:27 0 881
8 листопада 2013 року під час пленарного засідання Верховної Ради України було озвучено запит народного депутата України Олексія Кайди до Прем'єр-міністра щодо вжиття термінових заходів для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам соціяльно-культурної галузі Тернопільської області, розрахунків за енергоносії, допомоги на догляд за дітьми-інвалідами та погашення кредиторської заборгованості за субвенціями із Державного б'юджету України.

"Незабезпеченість коштами із виплати зарплати працівникам б'юджетних установ у Тернопільській області складає 107, 3 млн. грн., з оплати за енергоносії – 18, 4 млн. грн., – підкреслив Олексій Кайда. – Приміром, у Тернополі коштів на зарплати освітянам вистачає менше ніж на 11 місяців. Така ж ситуація з оплатою послуг за теплопостачання".

Свободівець також зазначив, що до нього звернулися батьки дітей-інвалідів з дитинства I групи "А". Їм кілька місяців не виплачували щомісячної допомоги на догляд за дітьми-інвалідами. За словами народного депутата, потреба в коштах для Тернопільщини до кінця поточного року з допомоги на догляд за інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу становить 12,5 млн. грн.: "Влада не має права додатково спрямовувати кошти на свої особисті потреби, натомість не виконувати зобов'язань у забезпеченні фінансування заробітних плат учителям та лікарям".

Народний депутат вимагає від центральних органів державної влади спрямувати додаткову дотацію місцевим б'юджетам Тернопільщини у розмірі 138,2 млн. грн. та терміново вирішити питання своєчасної виплати зарплати працівникам б'юджетної галузі, розрахунків за енергоносії, допомоги по догляду за дітьми-інвалідами, погашення кредиторської заборгованості за субвенціями з Державного б'юджету України щодо надання пільг із послуг зв'язку та інших пільг, передбачених законодавством, компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян, фінансування програм-переможців Всеукраїнського конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування, придбання медичного обладнання вітчизняного виробництва, погашення кредиторської заборгованості за рахунок капітальних видатків.

Нагадаємо, 25 жовтня 2013 року Олексій Кайда, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, акцентував увагу на свавіллі, що має місце в царині соціяльного забезпечення. Депутат-свободівець поставив питання невиплати заробітних плат б'юджетникам, затримки пенсій та нездійснення платежів за скарбничими рахунками. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, Тернопільщині було спрямовано додаткову дотацію на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих б'юджетів у сумі 50,7 млн. грн.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ