Головою Асоціації «Ради Тернопільщини» обрано Василя Хомінця

Головою Асоціації «Ради Тернопільщини» обрано Василя Хомінця

09.11.13 17:19 0 943
8 листопада, відбулося засідання Асоціаціації, яка об’єднує ради Тернопільщини. Очільник обласної ради, а віднині й Асоціації поінформував голів райрад області про свою робочу поїздку до Києва, зокрема про зустріч із спікером українського парламенту Володимиром Рибаком та участь у засіданні комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

Також Василь Хомінець розповів про наміри та найближчі плани щодо своєї діяльності на посаді голови обласної ради. «Вже з наступного тижня здійснюватиму робочі візити до районів, почну із Лановеччини, – сказав Василь Хомінець. – Запрошую на зустрічі депутатів районних рад і обов’язково депутатів обласної ради, котрі проживають у тому чи іншому районі. Адже саме вони мають бути в області «лобістами» інтересів громад, що їх обрала».

На порядку денному засідання Асоціації «Ради Тернопільщини» питання – «Про програму соціального-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2013 рік” та «Про завдання щодо забезпечення виконання місцевих бюджетів по доходах і видатках за 2013 рік та казначейського обслуговування з виплат бюджетним установам, організаціям, підприємствам».

Обговорюючи програму, учасники засідання наголошували на тому, що вже потрібно готувати напрацювання до обласного бюджету на наступний рік. Голова обласної ради спонукав голів райрад вносити свої пропозиції та долучитись до процесу формування обласного бюджету 2014.

Заслухали учасники засідання інформацію директора департаменту фінансів ОДА Степана Скибиляка та заступника начальника головного управління Державної казначейської служби України в Тернопільській області Олексія Зварича. Голови райрад мали ряд питань до виступаючих щодо невідповідності сум, що не вистачає для виплати заробітних плат та по інших, у тому числі захищених статтях, якими оперують органи виконавчої влади, та даних райрад. Василь Хомінець закликав ліквідувати розбіжності.

Участь у засіданні також взяв заступник голови ОДА Всиль Гецько.

Новообраний голова Асоціації «Ради Тернопільщини» запросив вступити до об’єднання кілька районів, що залишились поза асоціацією, і всім разом активно працювати на благо краю.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Обсяги будівництва житла на ...

КОМЕНТАРІ