Рада національно-культурних товариств при Тернопільській ОДА звернулася до керівництва держави про підтримку підписання Україною Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом

Рада національно-культурних товариств при Тернопільській ОДА звернулася до керівництва держави про підтримку підписання Україною Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом

09.11.13 12:17 0 908
Заступник голови Тернопільської ОДА Петро Гоч провів нараду з керівниками товариств національних меншин області з питань реалізації у регіонах завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин. Сторони обговорили стан міжнаціональних відносин та забезпечення прав національних меншин, прийняли рішення про утворення ради національно-культурних товариств національних меншин при облдержадміністрації, а також прийняли зверення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-Міністра України про підтримку підписання Україною Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

Як йдеться в тексті звернення, Україна неухильно рухається шляхом наближення вступу до Європейського Союзу, і питання реальної євроінтеграції нашої держави, як ніколи близьке. У листопаді Україна готується до підписання у Вільнюсі Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

Підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, зазначається у зверненні, це суверенне право вибирати собі стандарти, за якими ми і прийдешні покоління будемо жити та розвиватися в майбутньому. Це прагнення переважної більшості населення Тернопільщини, адже підписання Угоди про Асоціацію відкриє Україні шлях до тісної співпраці з Європейським Союзом, а відтак покращення рівня життя населення.

Схвалюючи євроінтеграційні наміри керівництва держави Рада національно-культурних товариств при Тернопільській ОДА закликає всі політичні сили згуртуватись, щоб прискорити євроінтеграційні процеси в Україні.

Рада підтримує кроки керівництва держави, які засвідчують бажання України дотримуватись положень Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, зокрема, повагу до засадничих принципів демократії, дотримання прав людини, фундаментальних свобод та верховенства права.

У тексті звернення йдеться, що євроінтеграційний курс керівництва держави консолідує громадськістьТернопільщини, незалежно від національних ознак чи віросповідання, сприятиме розвитку та розширенню етнокультурних і гуманітарних зв’язків громадських організацій Тернопільщини з відповідними громадськими організаціями за межами України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ