На Житомирщині правоохоронці затримали крадія, який обкрадав підвали житлових будинків

На Житомирщині правоохоронці затримали крадія, який обкрадав підвали житлових будинків

09.11.13 13:04 0 845
У м. Коростені, що на Житомирщині, оперативники карного розшуку затримали жителя райцентру просто під час учинення ним чергової крадіжки з підвального приміщення багатоповерхівки.

У вересні до Коростенського міськвідділу міліції почали надходити заяви про крадіжки з підвалів багатоквартирних будинків. Люди скаржились на невідомого зловмисника, який, зламуючи замки на вхідних дверях, проникав до підвалів та інших господарчих будівель, і забирав звідти інструменти, овочі, консервацію, велосипеди, будівельні матеріали – словом, усе, що потрапляло йому на очі.

Характер проникнення до підвалів, а також сліди, залишені невідомим крадієм на місцях вчинення злочину, не залишили у правоохоронців сумніву, що крадіжки вчиняє одна й та ж сама особа. А невдовзі в підвалі однієї з коростенських багатоповерхівок міліціонери затримали 19-річного парубка безпосередньо під час спроби вчинення ним крадіжки речей жильців будинку. При молодику було виявлено металеві інструменти, за допомогою яких він зламував навісні замки.

У міськвідділку міліції, куди було доставлено затриманого молодика, останній зізнався, що крадіжками заробляв собі на життя. До «заробітків» готувався заздалегідь. Удень обирав об’єкти злочину, а дочекавшись сутінків, доводив свій намір до кінця. Викрадені речі наступного ж дня, продавав на місцевих ринках, а отримані кошти витрачав на власні потреби.

- За всіма фактами крадіжок були відкриті кримінальні провадження за ч.3 статті 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України, - повідомив начальник Коростенського МВ УМВС Віктор Калітка. - Наразі встановлена причетність молодика до семи крадіжок.

За чинним кримінальним законодавством обраний парубком шлях заробітку коштуватиме йому позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Водночас працівники міліції радять громадянам подбати про надійне збереження власних речей у господарських приміщеннях. Якщо ваша комора облаштована у під’їзді, бажано встановити на вхідних дверях кодовий замок. У випадку, коли біля свого будинку ви помітили осіб, що викликають у вас підозру, негайно повідомляйте про це до міліції. Пам’ятайте, що злочин завжди легше попередити, ніж потім його розкривати.

Коростенський МВ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Заява Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ