Волинь близька до того, аби усім, без винятку, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, забезпечити право на виховання у сім’ї

Волинь близька до того, аби усім, без винятку, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, забезпечити право на виховання у сім’ї

11.11.13 08:20 0 929
«Волинь близька до того, аби усім, без винятку, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, забезпечити право на виховання у сім’ї», - наголосив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко в ході робочої поїздки у Волинську область. «Мені відомо, у Волинській області нині проживає 1804 дитини-сироти. І майже 86% з них зростають у закладах сімейного типу. В інтернатах перебуває 150 дітей цих категорій. А лише п’ять років тому було майже навпаки», - зауважив він.

На думку Юрія Павленка, з огляду на таку ситуацію, сама потреба в інтернатних закладах зникає. « в інтернатах 80% дітей – не сироти, а діти з родин, що опинилися у скрутних обставинах. А самі заклади не бажають шукати нові форми роботи», - зазначив посадовець.

Однак, Уповноважений Президента України з прав дитини наголосив, що завдяки політиці Глави держави, яка спрямована на підтримку таких сімей та їх соціальний супровід, роботу фахівців з родинами, явище соціального сирітства зведеться нанівець і дітей, які будуть за заявами батьків перебувати в інтернатних закладах, не буде взагалі.

«Мова не йде про закриття інтернатів, а лише про їх модернізацію та перепрофілювання. Це може бути школа, дитсадок, центри реабілітації дітей-інвалідів, підтримки сім’ї, матері й дитини, - варіантів багатою. Та ключовим у їх роботі стане - надавати соціальні послуги, не вириваючи дитину з родини, а усій сім’ї разом», - резюмував Юрій Павленко.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Делегація Львівщини ...

КОМЕНТАРІ