Борис Клімчук: Головне – не залишити сиріт поза увагою, дати їй можливість жити, працювати. Щоб вони не почували себе поза турботою держави і суспільства

Борис Клімчук: Головне – не залишити сиріт поза увагою, дати їй можливість жити, працювати. Щоб вони не почували себе поза турботою держави і суспільства

11.11.13 10:51 0 894
Ключі від соціального житла отримали троє дітей, позбавлених батьківського піклування. Відтепер сестри Анастасія Устінова (1995 р.н.), Олена Осійчук (1991 р.н) та їх молодший брат Назар Устінов (1998 р.н). мешкатимуть у двокімнатній квартирі в одній із новобудов Луцька. Помешкання стовідсотково готове для проживання. Генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха розповів, що у квартирі зроблений ремонт, встановлена сантехніка, тобто забудовник із власної ініціативи облаштував для дітей комфортні умови та позбавив побутових клопотів. «Це хороший приклад співпраці влади, бізнесу заради вирішення соціальних потреб людей, які потребують житла», - зазначив він. .

Документи на помешкання новоселам вручив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, який з робочою поїздкою перебуває на Волині, голова облдержадміністрації Борис Клімчук та Луцький міський голова Микола Романюк.

«Близько сотні повнолітніх волинських дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, цьогоріч отримають своє перше соціальне житло», - підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук. «В нашому регіоні ця робота ведеться системно, спільно: частина коштів виділяється з обласного бюджету, частина із районного, міського чи сільського бюджету. Головне – не залишити таку дитину поза увагою, дати їй можливість жити, працювати. Щоб вони не почували себе поза турботою держави і суспільства. І я бажаю шнім новоселам аби їх подальша доля була успішною, щоб вони знайшли й реалізували себе», - наголосив він.

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко побажав Анастасії, Олені та Назару щасливого життя у новій квартирі: «Живіть, працюйте і нехай все буде у вас гаразд!».

шні новосели щиро дякували за таку турботу. «Ми дуже розчулені від такої уваги до наших потреб. Держава не залишила нас без підтримки, дала можливість спокійно жити, навчатися, опановувати професію. За це – вдячність від усього серця. І ми розуміємо, що наш випадок – не одиничний, останнім часом все більше таких дітей отримують державне житло і підтримку. Такого раніше не було, а нині – стає добрим звичаєм», - сказала Анастасія Устінова від імені своєї родини.

Від меценатів діти отримали в подарунок побутову техніку: холодильник, пральну машину та газову плиту.

Довідково:

В області проводиться системна робота щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У червні 2012 році Волинь однією із перших в державі прийняла регіональну програму із забезпечення дітей-сиріт соціальним помешканням. У рамках програми житлом забезпечуються діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування та особи з їх числа, які досягають повноліття та після виходу з інтернату у доросле життя не мають житла. Зокрема, торік на ці цілі спрямовано 1 млн 140 тис. грн, таку ж суму – з районних та міських бюджетів. За ці гроші в області забезпечили соціальним житлом 25 дітей-сиріт, які випустилися із інтернатних закладів освіти і не мали власного помешкання.

У 2013 році на її реалізацію в бюджетах усіх рівнів передбачено 3 млн грн, з яких майже половина – з обласного. З початку року 25 дітей-сиріт забезпечено житлом, ще 19-тьом – відремонтовано.

Для того, щоб не залишити поза увагою жодної дитини-сироти, яка потребує житло, соціальний квартирний облік цьогоріч проводиться і у сільських радах.

Нині на соціальному квартирному обліку в області перебуває 70 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (віком від 16 до 18 років) та 91 особа із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (віком від 18 до 23 років).

На в області 255 дітей-сиріт мають власне житло або його частку, але на жаль не мають його 139.

З 2008 року в області функціонує Волинський обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. У 2013 році у соціальному гуртожитку отримували послуги 22 особи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі шахраї ...

КОМЕНТАРІ