В Тернополі ігор Турський привітав владику Нестора з тезоіменинами

В Тернополі ігор Турський привітав владику Нестора з тезоіменинами

11.11.13 08:30 0 934
9 листопада, в Україні вшановують Святого Нестора і відзначають День української писемності та мови. Преподобний, Нестор Літописець (1056 - 1114 рр.) прославився як перший український літописець та письменник-агіограф. Будучи ченцем Києво-Печерського монастиря, він займався духовною, літературною та історико-дослідницькою діяльністю. Саме Нестор Літописець описав життя святих князів Бориса і Гліба та Феодосія Печерського. Його вважають автором «Повісті временних літ», яка є однією з підвалин як української писемності та мови, так і вітчизняної історичної науки. Сучасним продовжувачем справи славного ченця є архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький УПЦ КП Нестор, який здійснює вагомий особистий внесок у духовне і культурне життя Тернополя і нашого краю. в храмі Різдва Пресвятої Богородиці нашого міста вірні українського православного обряду, представники духовенства, влади і громадськості вітали владику з тезоіменинами. Вони взяли участь у Богослужінні, яке здійснив сам архієпископ Нестор.

Від імені громади нашого міста її очільника Сергія Надала, який перебуває у відрядженні, і депутатського корпусу міськради владику з Днем ангела привітав секретар Тернопільської міської ради Ігор Турський, який вручив йому вітальну адресу від місцевого самоврядування Тернополя і подарував квіти та унікальну книгу «Історія української ікони Х-ХХ століття»: «Наш владика – ці слова ми з гордістю говоримо, бо знаємо, скільки він робить для нашого міста, тернополян та загалом християн. Кілька днів тому з благословення архієпископа Нестора ми прийняли у Тернополі одну з найстаріших українських святинь – Ікону Холмської Божої Матері. Ми дякуємо Вам, владико, за те, що сприяєте місцевому самоврядуванню духовно спрямовувати громаду, виховуєте наше підростаюче покоління, допомагаєте соціально незахищинем прошаркам населення – колишнім афганцям, військовим та загалом усім потребуючим».

У своєму виступі Ігор Володимирович наголосив, що співпраця місцевого самоврядування із церквою, сприяє поліпшенню його взаємин із громадою міста, згуртовує суспільство для успішного вирішення багатьох проблем: «Завдяки взаємодії з владикою ми добре співпрацюємо з громадою міста. Тож, прошу у Вас благословення для наших спільних добрих справ. Зичу Вам міцного здоров’я, невичерпного ентузіазму в духовній діяльності та благородних справах, щоб ви ще дуже багато років несли тернополянам і жителям краю Слово Боже».

Від імені громади краю архієпископа Нестора з тезоіменинами привітав новобраний голова облради Василь Хомінець. Найкращих побажань владиці висловили також представники громадських організацій, духовенства, прихожани храму та вірні з усієї області.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова ОДА вручив ...
Наступна новина: На тернопільських ярмарках ...

КОМЕНТАРІ