Майже третина росіян не проти відновлення монархії - опитування

Майже третина росіян не проти відновлення монархії - опитування

11.11.13 12:08 0 920
Близько 28% росіян не заперечують проти відродження монархії, повідомив гендиректор Всеросійського центру вивчення громадської думки Валерій Федоров. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«28% опитаних «за» або «не заперечують» проти відродження монархічного ладу. Але вони не є при цьому активними прихильниками, оскільки не бачать людини, яка могла б стати монархом», − навів Федоров дані опитування на історичній конференції, приуроченій до 400-річчя Дому Романових у Манежі в неділю.

За його даними, 13% вважають, що ним міг би стати російський політик, обраний народом на референдумі або новому земському соборі. Лише 6% росіян вважають, що монархом міг би стати представник династії Романових, додав соціолог.

XII церковно-громадська виставка-форум «Православна Русь − до Дня народної єдності. Романови», що проходить у Москві, завершує роботу 19 листопада.

Опитування ВЦВГД про ставлення росіян до можливості відродження монархії проводили в березні 2013 року. Згідно з його результатами, 70% респондентів зазначають, що відродження монархії в країні було б неможливим і неправильним. Як показало опитування, дві третини росіян (67%) проти монархії у своїй країні, вважаючи самодержавство пройденим історичним етапом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У квартирі житомирянина ...
Наступна новина: Понад 94% зареєстрованих у ...

КОМЕНТАРІ