На Тернопіллі шахраї наживаються на віруючих

На Тернопіллі шахраї наживаються на віруючих

11.11.13 10:56 0 896
На одному з Інтернет-сайтів жителі обласного центру повідомили, що до їхніх осель приходять незнайомці і просять кошти на спорудження та добудову храмів. На милосерді вірян спекулюють шахраї, які не бояться людського осуду, відповідальності та гріха. Від аферистів, які прикриваються благими намірами, застерігають тернопільські міліціонери.

Перш як віддати декілька гривень, дізнайтеся, чи доручали священнослужителі тим, хто прийшов до будинку, збирати гроші. Пам’ятайте, здебільшого священики не зобов’язують нікого ходити по домівках. Обов’язково перевірте документи, які вам пред’являють незнайомці, зателефонуйте дільничному інспектору та повідомте про тих, хто звернувся з такою просьбою. Засумнівайтеся, коли вам розповідають, що грошей треба на проведення різноманітних благодійних церковних акцій. У храмах та соборах виставляють спеціальні скриньки для допомоги дітям, інвалідам чи на які-небудь інші милосердні потреби.

Навіть коли до вас аферисти прийшли у священицькому одязі, не поспішайте віддавати великі суми на спорудження храму. Усе це може бути продуманою схемою виманювання грошей. Не піддавайтесь на улесливі слова недобросовісних прохачів, які показують різноманітні фотографії недобудованих церков. Пам’ятайте, шахраї не гребують нічим, придумуючи нові способи збагачення та спекулюючи на релігійних почуттях людей.

І найголовніше, пожертви найкраще віддавати у церквах. Тоді будете певні, що вас не обдурили. Помітивши людей сумнівної поведінки, які збирають кошти на потреби церкви, одразу повідомляйте міліціонерів.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Блохін: "Вдячний команді"

КОМЕНТАРІ