Закарпаття: на Перечинщині та Березнянщині міліція навчає школярів правилам безпеки дорожнього руху

Закарпаття: на Перечинщині та Березнянщині міліція навчає школярів правилам безпеки дорожнього руху

11.11.13 08:55 0 897
Учні шкіл районів завжди раді слухати уроки з безпеки дорожнього руху від інспектора ДАІ Перечинського райвідділу Руслана Дюгованця. До речі, до того, як стати правоохоронцем, той був учителем в школі.

Уроки на тему безпечної поведінки дітей на дорозі старший лейтенант міліції Руслан Дюгованець проводить постійно уже протягом восьми років. Діти знають інспектора ДАІ у всіх школах двох районних центрів та у кожному селі. Не забуває він і про дітей позбавлених батьківського піклування та навідується у місцеві інтернати. Про такі важливі речі, як особиста безпека на дорозі, старший лейтенант міліції розповідає цікаво та доступно, адже спільну мову з дітьми він знайшов, ще будучи молодим педагогом та працюючи у школі до того, як вирішив стати правоохоронцем.

Так, днями він навідався до учнів шостих-сьомих класів Тур'я-Пасіцької загальноосвітньої школи.

«Всі люди протягом свого життя, - розповідає учням Руслан Дюгованець, - є пішоходами і пасажирами різного транспорту. Зайшовши у транспорт – ми стаємо пасажирами. Вийшли з нього – пішоходи. І одні, і другі можуть створювати аварійні ситуації на дорогах і в транспорті, що називаються дорожньо-транспортною пригодою. Дорогами України рухаються різноманітні автомобілі. Їдуть вони з великою швидкістю і з невеликими інтервалами та створюють щільні потоки. Під колеса автомобілів на наших дорогах потрапляють і дорослі, і діти. Бо постраждалі часто нехтують важливими правилами».

Завдання, що стоїть перед батьками, вчителями, правоохоронцями, навчити неповнолітніх мови дорожніх знаків. На прикладах скоєних аварій, які доводилося правоохоронцю документувати за роки служби в міліції, Руслан Дюгованець розповів учням про непоправимі наслідки, до яких може призвести звичайна необачність чи то водія автомобіля, чи пішохода на дорозі. Учні з ентузіазмом відповідали на запитання інспектора, гуртом моделювали різні ситуації. Слід зауважити, що учні школи гарно знають правила дорожнього руху. Це, в першу чергу, заслуга викладацького складу на чолі з директором школи Миколою Мицьком. З учнями впродовж усього навчального року викладачі проводять бесіди, організовують найрізноманітніші акції, тематичні уроки. Як результат, діти цієї школи цьогоріч стали призерами обласного конкурсу юних інспекторів дорожнього руху, здобувши третє місце.

Директор школи Микола Мицька, в свою чергу, подякував Руслану Дюгованцю за надання практичної допомоги та за повсякденну роботу з їх учнями. Така співпраця обов’язково дасть результат, і дітлахи зуміють, за потреби, дякуючи привитим навичкам і вмінням, зорієнтуватися в складних життєвих ситуаціях.

До речі,ще одні підопічні Руслана – діти зі школи-інтернату Великоберезнянського району, у цьому році здобули перемогу у обласних змаганнях ЮІР. Це може лише підтвердити те, що звичайний інспектор Державтоінспекції в силах виховати повагу до Правил дорожнього руху у великої кількості молодого покоління.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області

(за інформацією Мирослави Пекар, Перечинський РВ УМВС)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За нанесення тяжких ...
Наступна новина: Фонд соцстраху витратив ...

КОМЕНТАРІ