Сформовано Реєстр великих платників податків (Реєстр ВПП) на 2014 рік

Сформовано Реєстр великих платників податків (Реєстр ВПП) на 2014 рік

11.11.13 20:05 0 945
Міндоходів України сформовано Реєстр великих платників податків (Реєстр ВПП) на 2014 рік, до переліку якого включено також платники Івано-Франківської області.
Нагадуємо, великий платник податків - юридична особа, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує 500 мільйонів гривень або загальна сума сплачених до Держбюджету України податків за платежами, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, за такий самий період перевищує 12 мільйонів гривень (пп.14.1.24. Податкового кодексу України від 02.12.2010, № 2755-VI із змінами).
У відповідності до пункту 64.7. статті 64 Розділу ІІ Податкового кодексу України» після включення платника податків до Реєстру ВПП та отримання повідомлення, платник зобов’язаний стати на облік у спеціалізованому органі державної податкової служби з початку календарного року, на який сформовано Реєстр.
Щодо великих платників податків, які самостійно не стали на облік у контролюючому органі, центральний орган виконавчої влади має право приймати рішення про зміну основного місця обліку та переведення їх на облік у контролюючі органи, що здійснюють супроводження великих платників податків (ВПП).
У разі відсутності за місцем реєстрації ВПП в органі, що здійснює їх супроводження, облік такого платника податків здійснюється або територіально найближчим контролюючим органом, що здійснює супроводження великих платників податків, або іншим контролюючим органом.
У разі прийняття рішення про переведення ВПП на облік у контролюючий орган, що здійснює супроводження, чи інший контролюючий орган, відповідні контролюючі органи зобов'язані протягом 20 календарних днів після прийняття такого рішення здійснити взяття на облік/зняття з обліку такого платника податків.
Великі платники податків, які не обліковуються в спеціалізованих органах державної податкової служби, самостійно визначають нове основне місце обліку шляхом подання до обраного спеціалізованого органу державної податкової служби заяви за формою N 1-ОПП не пізніше 15 листопада поточного року.
Також, Податковим Кодексом передбачено, що ВПП, щодо якого центральним органом виконавчої влади прийнято рішення про переведення на облік у контролюючий орган, що здійснює супроводження великих платників податків, зобов'язаний сплачувати податки за місцем попереднього обліку у контролюючих органах, а подавати податкову звітність та виконувати інші обов'язки, передбачені цим Кодексом, за новим місцем обліку.
Порядок взяття на облік ВПП визначено у Податковому кодексі України від 02.12.2010, № 2755-VI із змінами, відбір платників податків, формування та затвердження Реєстру ВПП - у наказі Міністерства фінансів України від 11.09.2012 № 986 «Про затвердження Порядку формування Реєстру великих платників податків та затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів».

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ