МВС не розслідує фальсифікацій у 223-му окрузі через «хворобу» одного з підозрюваних

МВС не розслідує фальсифікацій у 223-му окрузі через «хворобу» одного з підозрюваних

11.11.13 19:10 0 1030
11 листопада 2013 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пікетувала Міністерство внутрішніх справ України. Активісти вимагали від міліції передати до суду справу стосовно фальсифікацій результатів парламентських виборів 2012 року в 223-му окрузі.

Розпочинаючи акцію, єдиний кандидат від об’єднаних сил опозиції у 223-му виборчому окрузі, член Політради ВО «Свобода» Юрій Левченко нагадав присутнім, що минув рівно рік із моменту порушення кримінальної справи стосовно фальшування результатів виборів 2012 року. За словами свободівця, попри ту шалену кількість фальсифікацій, які режим здійснював під час парламентських виборів по всій Україні, лише у 223-му окрузі порушено кримінальну справа. Однак її досі не доведено до логічного завершення.

До пікетувальників був змушений вийти заступник начальника головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України Олег Татаров, який на камеру повідомив, що справу досі не передано до суду тому, що один із підозрюваних хворіє. У зв’язку з цим слідство було частково призупинено. Слід зазначити, що, за словами Татарова, ця особа була членом одного з 6-ти дільничних виборчих комісій, на яких безпосередньо відбулися псування бюлетенів, і що вона нібито перебуває у лікарні з липня 2013 року, бо має проблеми з серцево-судинною системою. Але відразу було зазначено, що час лікування жінки не визначено – це може бути і тиждень, і два, і пів року.

Заступник начальника головного слідчого управління МВС також зазначив, що слідство розглядає можливість причтености й инших осіб, які працювали в окружній та дільничних виборчих комісіях і також можуть бути причетні до фальсифікацій. Було навіть зазначено, що нібито міліціянти відпрацьовують версію щодо можливого замовника фальсифікацій.

Відео:



Коментуючи ситуацію, Юрій Левченко зазначив: «Завдяки нашому сьогоднішньому пікету нам вдалося дізнатися хоча би якусь інформацію щодо стану розслідування справи з приводу фальсифікацій у 223-му окрузі. Слова начальника головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України вкотре підтвердили, що так звані «правоохоронні органи» не збираються притягувати фальсифікаторів до відповідальности. Адже через якусь нібито хворобу одного з підозрюваних по суті призупинено все розслідування. Це робиться для того, щоби перед виборами 15 грудня фальсифікатори відчували свою тотальну безкарність. Проте, як і рік тому, їм це не допоможе».

Відео:



Вимагати кари фальсифікаторам прийшло близько сотні свободівців, зокрема й народний депутат України Андрій Іллєнко. Впродовж пікету активісти скандували: «Фальсифікаторів – до суду!», «Пилипишина – на нари!», «Захарченко, пам’ятай: Янукович – не вічний!»

Світлини з акції: https://plus.google.com/u/1/b/118017961047121391442/photos/118017961047121391442/albums/5944976986457904401

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ