Алла Шлапак: Велосипедисти повинні також отримувати «права»

Алла Шлапак: Велосипедисти повинні також отримувати «права»

11.11.13 19:17 0 893
З метою підвищення безпеки на дорогах, Україні варто запозичувати досвід Європейських країн та запровадити навчання велосипедистів правилам дорожнього руху з виданням відповідного посвідчення за аналогією з водійським. Про це зазначила Алла Шлапак, Голова постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики в рамках роботи Форуму Національного Партнерства з безпеки дорожнього руху, який пройшов сьогодні у столиці.


Депутат Київради відзначила, що запровадження таких новацій, як поширення користування альтернативним видом транспорту, зокрема велосипедами, повинно бути взаємовідповідальним процесом.


«Сьогодні нам потрібно не лише розширювати полотно велосипедних доріжок та популяризувати екологічний вид транспорту, але й слід працювати над підвищенням культури користування велосипедами. Особливо це стосується мегаполісів – Києва, Харкова, Дніпропетровська та інших великих міст. Навчання велосипедистів правилам дорожнього руху повинно знайти своє відображення у Державній цільовій програмі підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2016 року», - зазначила Алла Шлапак.


На переконання політика, безпека дорожнього руху повинна бути відображена в Генеральних планах міст. «Сьогодні у столиці розпочинається громадське обговорення Генерального плану міста. І дуже важливо передбачити у ньому таку інфраструктуру, при якій буде комфортно та безпечно кожному учаснику дорожнього руху – і автомобілям, і громадському транспорту, і, безумовно, пішоходу, який на шляхосмузі є найбільш вразливим елементом», - наголосила Алла Шлапак. При цьому вона закликала громадських активістів не залишатися осторонь та взяти участь у презентації Генплану м.Києва.


Крім того, політик наголосила, що покарання за керування транспортом у нетверезому стані повинно бути підвищено. І в цьому аспекті, Алла Шлапак вкотре закликала Парламент визнати пиво та так звані «енергетики» - алкогольними напоями. «Неважливо, як саме називається напій і який в ньому вміст алкоголю – він або є, або немає. В даному питанні потрібна категоричність, тому що від цього залежить безпека, здоров’я і життя наших громадян», - зауважила Голова гуманітарної комісії Київради.


Також вона наголосила, що підвищення безпеки дорожнього руху повинно реалізовуватися в рамках Національної програми «Освіта України» та «Освіта столиці». «Співпраця, і зокрема просвітницьке партнерство – є рушійним механізмом, який здатен віднайти дієві інструменти, аби рух на українських дорогах був безпечним для кожного», - додала Алла Шлапак.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МВС не розслідує ...
Наступна новина: Рафал Садовські: Асоціація ...

КОМЕНТАРІ