Рафал Садовські: Асоціація з ЄС привабить в Україну іноземні інвестиції

Рафал Садовські: Асоціація з ЄС привабить в Україну іноземні інвестиції

11.11.13 19:17 0 848
Асоціація з Європейським Союзом та створення Зони вільної торгівлі оздоровлять українську економіку - вважає Рафал Садовські із Центру вивчення Сходу у Варшаві. В ексклюзивному коментарі каналу БТБ експерт зазначив, що спрощення торговельних процедур та зниження митних ставок зменшать навантаження на українських виробників. Крім того, асоціація покращить імідж України на міжнародній арені. А це допоможе привабити інвестиції.

«Угода про асоціацію разом зі створенням зони вільної торгівлі забезпечить багато вигод Україні завдяки спрощенню торговельних процедур. За очікуваннями Європейської комісії, податкові збори будуть зменшені. Сьогодні це коштує Україні близько 0,5 млрд євро щорічно», - сказав економіст.

«Від асоціації із Європейським союзом Україна зможе …покращити бізнес-клімат завдяки відкриттю її для європейського ринку, який фактично є найбільшим у світі. Вона отримає ресурси, покращить технології,– отримає всі ті речі, які дозволять рухати українську економіку», - додав Садовські.

«Поліпшення бізнес-клімату, приваблення іноземних інвестицій – це дуже важливий інструмент, який дасть змогу українській економіці оздоровитися. Я вірю, що асоціація та зона вільної торгівлі посилять позиції української економіки», - підсумував він.

Експерт також переконаний, що Угода посилить і політичні позиції України - як у регіоні, так і в світі, а кращий імідж сприятиме швидшому притоку іноземних інвестицій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ