Чернівецькі броварі «влили» до держбюджету майже 46 тис. грн.

Чернівецькі броварі «влили» до держбюджету майже 46 тис. грн.

11.11.13 19:20 0 857
Впродовж січня - жовтня до загального фонду державного бюджету надійшло 45,7 тис. грн. акцизного податку, що на 3,6 тис. гривень більше аналогічного періоду минулого року.

На обліку в ДПІ у м. Чернівцях на сьогодні знаходиться 3 суб'єкта господарювання, які є платниками акцизного податку. За сферою своєї діяльності - це виробники пива. Виробників тютюнових виробів, спирту, нафтопродуктів та скрапленого газу, які теж є платниками акцизного податку, у нашому місті не зареєстровано.

Ринок алкоголю перебуває під постійним контролем податкових органів, оскільки допускає найбільше порушень податкового законодавства. Серед найпоширеніших порушень - зберігання та реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв без марок акцизного сбору, роздрібна торгівля алкогольними напоями без ліцензії й за цінами, нижчими від установлених мінімальних роздрібних цін, незаконна реалізаця алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб'єкта господарювання, складає 6800 гривень.

Крім того, втратити ліцензію можна також за продаж алкоголю та тютюну у невизначених для цього місцях, несплату чергового платежу за ліцензію протягом 30 днів від моменту її призупинення, а також за заявою суб'єкта господарювання. Незнання закону у даному випадку не є виправданням, оскільки кожен суб'єкт господарювання знайомий з правилами торгівлі цими товарами.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сьогодні, 11 листопада 2013 ...
Наступна новина: Під час брифінгу говорили ...

КОМЕНТАРІ