Обдарована молодь Житомирщини може отримати стипендію від голови облдержадміністрації Сергія Рижука

Обдарована молодь Житомирщини може отримати стипендію від голови облдержадміністрації Сергія Рижука

12.11.13 19:54 0 1012
В області активно реалізовуються нові соціальні ініціативи Президента України «Діти - майбутнє України» - створюються всі умови для всебічного розвитку дітей, проводяться конкурси, фестивалі та змагання для виявлення та підтримки обдарованої молоді.

Головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком затверджено Положення про стипендії облдержадміністрації обдарованій молоді з метою стимулювання молоді до перемог у всеукраїнських та міжнародних конкурсах відповідно до ст.11 Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» та згідно комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини» на 2012-2016 роки.

Щорічно на Житомирщині нагороджуються молоді люди (жителі області) віком від 14 до 35 років, які протягом року відзначилися в галузях навчальної, науково-дослідницької, спортивної, творчої та громадської діяльності.

«Стипендія облдержадміністрації запроваджується з метою підтримки обдарованої молоді, створення умов для виховання інтелектуальної та творчої еліти області, спрямована на стимулювання молодих людей на досягнення високих результатів у навчанні, спорті, творчих здобутків у науково-дослідницькій діяльності, мистецтві, літературі», - розповідає про обласну стипендію для обдарованої молоді очільник області Сергій Рижук.

Щороку в області встановлюється 20 стипендій сумою по 500 грн., які виплачуються одноразово. Так стипендіатами можуть бути учні загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів та спеціалізованих мистецьких навчальних закладів; студенти вищих навчальних закладів Житомирщини (які навчаються за денною формою та є жителями області); члени молодіжних громадських організацій. Стипендія призначається у п’яти номінаціях: за наукові досягнення, за творчі досягнення, за спортивні досягнення, за особисту мужність, за внесок у забезпеченні розвитку молодіжного руху.

Про роботу експертної комісії з призначення Стипендії розповідає директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула: «Для проведення конкурсного відбору кандидатів на призначення Стипендії створюється експертна комісія, до складу якої входять представники департаменту сім’ї, молоді та спорту, управління освіти і науки, управління культури облдержадміністрації. Рішення Комісії про висунення кандидатів на присудження Стипендії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів членів колегії».

Для призначення Стипендії кандидати повинні подати заяву; копії нагород (дипломи, сертифікати, почесні грамоти тощо); копії публікації, патентів власних винаходів, збірки власних творів тощо; не менше двох рекомендацій спеціалістів у галузі діяльності претендента до департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Перевага надається переможцям та призерам офіційних змагань, фестивалів, конкурсів, олімпіад міжнародного, всеукраїнського та обласного рівнів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міністр доходів і зборів ...

КОМЕНТАРІ