В Чернігівській області рятувальники розробили соціальну рекламу для попередження надзвичайних ситуацій зимового періоду

В Чернігівській області рятувальники розробили соціальну рекламу для попередження надзвичайних ситуацій зимового періоду

12.11.13 14:49 0 824
Державна служба України з надзвичайних ситуацій розробила сюжети соціальної реклами «Відповідальність рятує життя!». Розгорнута соціальна кампанія спрямована на попередження надзвичайних ситуацій, характерних для осінньо-зимового періоду, та загибелі людей у них. Зокрема, оновлена соціальна реклама стосується запобігання виникненню пожеж від обігрівальних приладів, несправної чи перенавантаженої електромережі, а також загибелі людей на тонкому льоду.

У сюжетах використані фрагменти слоганів, запропонованих учасниками конкурсу слоганів соціальної реклами, який ДСНС України проводила у соціальних мережах у серпні-вересні спільно з волонтерами.

ДСНС України постійно проводить роз‘яснювальну роботу з населенням, у тому числі у вигляді розміщення соціальної реклами у засобах масової інформації, у соціальних мережах, на конструкціях зовнішньої реклами та об’єктах з масовим перебуванням людей. У пожежонебезпечний період, який триває з квітня до жовтня, роз‘яснювальна робота спрямовується на запобігання пожежам в екосистемах та загибелі людей на воді, а в осінньо-зимовий період – переважно на запобігання пожеж у побуті. Адже зазвичай для холодної пори року характерне збільшення кількості пожеж у житловому секторі через недотримання населенням елементарних правил пожежної безпеки.

Зокрема, з початку 2013 року в Україні сталося майже 40 тис. пожеж у побуті, що на 15% менше у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року. Така позитивна тенденція пов‘язана і з ефективним реагуванням оперативно-рятувальних підрозділів на пожежі, і з посиленою профілактичною роботою з населенням, до якої залучаються в тому числі волонтери.

Закликаємо усіх громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час обігріву приміщення і використання електроприладів, а також правил поведінки на льоду під час зимової риболовлі чи відпочинку на водоймах.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Державтоінспекція ...

КОМЕНТАРІ