У Львівській області суд виніс вирок членам банди, які кілька років "спеціалізувалися" на розбоях

У Львівській області суд виніс вирок членам банди, які кілька років "спеціалізувалися" на розбоях

12.11.13 18:25 0 852
Пустомитівський районний суд Львівської області 15 жовтня закінчив судовий розгляд кримінальної справи по обвинуваченню 4-х членів злочинної групи у вчиненні тяжких злочинів. Один з фігурантів отримав довічне позбавлення волі, інші троє членів групи отримали терміни від 8-ми до 11-ти років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна.

В січні 2002 року, 54-річний мешканець Закарпатської області, який вже мав кримінальне минуле, виступив у якості організатора злочинного угрупування разом з трьома місцевими мешканцями, один з яких раніше неодноразово судимий за скоєння особливо тяжких злочинів (зґвалтування, пограбування, крадіжки з помешкань), організував злочинну групу метою яких було заволодіння чужим майном.

Вік учасників злочинної групи від 37 до 60 років. Саме вчинення зухвалих за своєю сутністю злочинів, а це насамперед розбійні напади, стали основною „спеціалізацією” групи.

Діяла група не лише на території Львівської, але й у сусідніх областях.

«Для скоєння злочинів члени банди використовували вогнепальну зброю, маски, камуфляжний одяг, який схожий на форму військовослужбовців. Сценарій кожного злочину розроблявся заздалегідь та ретельно готувався, при цьому були чітко розподілені ролі злочинців», - розповів начальник відділу Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Василь Телиця.

Згодом учасники групи наважились на споєння більш тяжких злочинів – займалися викраданням людей, шантажем, погрозами та катуванням.

Дізнавшись, що громадяни республіки Чехії, які займаються підприємницькою діяльністю на території України, з метою заволодіння їхніми грошовими коштами та шляхом введення потерпілих в оману, запропонували їм свої посередницькі послуги у здійсненні їх діяльності. Згодом, злочинці під обманним приводом, заманили потерпілих до будинку одного з дачних кооперативів неподалік Львова, після чого застосували до них фізичне насилля, катування та погрожуючи зброєю вимагали від потерпілих переведення на банківські рахунки зловмисників гроші в сумі 300 тисяч доларів США за звільнення. У такий спосіб заручників утримували декілька днів. Однак, один із потерпілих, скориставшись нагодою, розбив вікно та втік, після чого відразу звернувся за допомогою до правоохоронних органів.

«У відношенні учасників злочинної групи було порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст. 146 (Злочини проти волі, честі та гідності особи), ч.4 ст. 187(Розбій) КК України, яка за оперативного супроводу Управління боротьби з організованою злочинністю, під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області, а також у тісній співпраці з правоохоронними органами Республіки Чехія у січні 2011 року була скерована до суду», - повідомив заступник начальника відділу Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України у Львівській області підполковник міліції Олександр Невський.

Вина всіх злочинців у суді доведена у повному обсязі. З урахуванням попередньої злочинної діяльності Феміда визнала всіх учасників злочинної групи суспільно-небезпечними і винесла вирок кожному з її учасників.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині вшанували ...
Наступна новина: Представники вільної ...

КОМЕНТАРІ