На Закарпатті міліція розпочинає тиждень безпеки дорожнього руху

На Закарпатті міліція розпочинає тиждень безпеки дорожнього руху

12.11.13 15:57 0 910
Цей профілактичний захід буде проходити з 11 по 17 листопада в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020рр.).

Впродовж тижня Державтоінспекція Закарпаття ініціює проведення профілактичних заходів «Пішохід», «П’яний за кермом - злочинець», «Безпечна швидкість» та благодійну акцію «Здай кров – врятуй життя».

Мета Десятиліття – надати можливість для довгострокових та скоординованих дій на підтримку безпеки дорожнього руху і як наслідок – забезпечити передумови для суттєвого скорочення втрат на автомобільних дорогах. Завдання Тижня БДР – консолідація сил державних інститутів, громадських організацій, наукової спільноти та громадськості для вжиття реальних заходів для підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

В Україні для цього вже зроблено досить багато. Із залученням міжнародних організацій були започатковані соціальні проекти, направлені на боротьбу з аварійністю на дорогах. Постійно вдосконалюється законодавство у цій сфері, посилена профілактична робота з населенням. У березні цього року Урядом прийнята Державна цільова програма підвищення безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2016 року.

Такі дії вже дали свої результати – у 2013 році вдалося не лише стримати зростання аварійності на автодорогах держави, але й забезпечити позитивну динаміку зниження кількості автопригод, загиблих і травмованих в них людей.

Однак ситуація все ще залишається складною: в середньому за добу на автодорогах України в дорожньо-транспортних пригодах гинуть 12 ociб та травмуються більше 100 учасників дорожнього руху.

Для зміни ситуації на краще необхідні спільні зусилля органів державної влади, громадських організацій, наукового співтовариства, засобів масової інформації та суспільства загалом. Дотримання Правил дорожнього руху, засад безпечної поведінки та культури на дорозі, взаємодопомога – це основи безпечної та комфортної участі у дорожньому русі. І це повинен розуміти кожен з нас.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: "Мілан" не збирається ...

КОМЕНТАРІ