На Волині завершується облаштування внутрішніх санвузлів, душових та кімнат гігієни у загальноосвітніх школах

На Волині завершується облаштування внутрішніх санвузлів, душових та кімнат гігієни у загальноосвітніх школах

12.11.13 14:16 0 871
На Волині завершується облаштування внутрішніх санвузлів, душових та кімнат гігієни у загальноосвітніх школах. Про це на обласному відеоселекторі повідомила заступник головного державного санітарного лікаря краю Лариса Дудковська.

Вона, зокрема, поінформувала, що на 22 ЗОШ І-ІІІ ступеня та 113 ЗОШ І ступеня поки не мають внутрішніх теплих санвузлів. Однак в більшості освітніх закладів це питання вже вирішено. Найкраще, за словами Лариси Дудковської, спрацювали в Іваничівському, Рожищенському, Камінь-Каширському, Любешівському та Горохівському районах. Поки в аутсайдерах залишаються Шацький та Любомльський райони.

Щодо облаштування душових кімнат при спортзалах, то тут близько 50% роботи вже зроблено. Найкраще спрацювали в Горохівському та Іваничівському районах, а також у м. Луцьку. Потребує прискорення цей процес на Камінь-Каширщині та Маневиччині.

Лариса Дудковська також зазначила, що на у волинських школах вже облаштовано 34 кімнати гігієни, роботи тривають і далі, однак не завжди є розуміння необхідності таких об’єктів у батьків та працівників школи.

«Складається враження, що у цих питаннях окремі місцеві керівники або не розуміють їх важливості, або просто не мають бажання їх вирішувати», - особливо підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Він зауважив, що облаштування внутрішніх санвузлів, душових, кімнат гігієни робиться лише для комфорту та здоров’я волинських школярів. А тому повинно бути в пріоритеті. «Вже неодноразово ми обговорювали, що ці роботи не потребують значних ресурсів, було б бажання працювати. Діти не мусять відчувати незручності і це головне!», - резюмував Борис Клімчук.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ