В Луцьку податкова накладна сумою понад 10 тисяч гривень реєструється в Єдиному реєстрі

В Луцьку податкова накладна сумою понад 10 тисяч гривень реєструється в Єдиному реєстрі

12.11.13 17:30 0 836
Незалежно від того, яка дія відбулася раніше – відвантаження товару чи зарахування коштів за сумою, що перевищує 10 000 гривень, - податкова накладна має бути виписана саме на цю суму без будь-якої розбивки, і ця податкова накладна має бути зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних, - наголошують фахівці Луцької ОДПІ.

Платникам податків варто пам’ятати, що податкова накладна складається на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс). Це передбачає підпункт 201.7 статті 201 Податкового кодексу України. Водночас підпунктом 201.4 статті 201 Кодексу та пунктом 3 Порядку №1379 встановлено, що податкова накладна складається у двох примірниках у день виникнення податкового зобов’язання продавця.

Фахівці Луцької ОДПІ зазначають, що за загальним правилом дата виникнення податкових зобов’язань визначається за датою, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

* дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, в разі постачання товарів/послуг за готівку – дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої – дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку;

* дата відвантаження товарів, у разі експорту товарів – дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформленої відповідно до вимог митного законодавства, а для послуг – дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку.

Довідково: обов'язково підлягають включенню до Єдиного реєстру податкових накладних податкові накладні, виписані при постачанні підакцизних товарів і товарів, ввезених на митну територію України, незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ