У Волинській області рятувальники готові протидіяти зимовим загрозам і надавати допомогу населенню в умовах надзвичайних ситуацій

У Волинській області рятувальники готові протидіяти зимовим загрозам і надавати допомогу населенню в умовах надзвичайних ситуацій

12.11.13 09:07 0 809
Державна служба України з надзвичайних ситуацій завершила проведення командно-штабних навчань у всіх регіонах для відпрацювання взаємодії та координація всіх можливих учасників ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, характерних для осінньо-зимового періоду. Навчання за дорученням Прем‘єр-міністра України були проведені упродовж жовтня. Про це повідомив Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських під час прес-конференції у Кабінеті Міністрів України 11 листопада.

«За підсумками навчань можна зробити висновок: рятувальники повністю готові надати необхідну допомогу населенню», – підкреслює Голова ДСНС України Михайло Болотських.

Держслужба з надзвичайних ситуацій розробила План протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2013/2014 років. Відповідно до Плану визначено 9 районів оперативного реагування. У кожному з них проведені розрахунки особового складу і техніки, необхідних для реагування. Вони можуть швидко перебазуватися з одного району в інший для підкріплення, як це було, наприклад, у Києві в період весняних паводків.

Для протидії зимовим загрозам сформовано міжвідомче угруповання сил і засобів загальною чисельністю близько 40 тис. осіб і 11,5 тис. одиниць техніки. Це сили Держслужби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МВС, Міненерговугілля, Мінінфраструктури, Мінрегіонбуду. У числі підготовленої спецтехніки: автомобілі підвищеної прохідності і тягачі для вилучення транспорту зі снігових заметів. Така техніка буде завчасно доправлятися і чергувати в місцях прогнозованого виникнення заторів – на гірських перевалах і дорогах державного значення.

У випадку значного зниження температури рятувальники планують розгорнути близько 1 тис. пунктів обігріву.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Закарпатській області на ...

КОМЕНТАРІ