начальник управління Володимир Грушовінчук взяв участь у пленарному засіданні Волинської обласної ради

начальник управління Володимир Грушовінчук взяв участь у пленарному засіданні Волинської обласної ради

12.11.13 11:12 0 912
8 листопада начальник управління Державної служби України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту взяв участь у першому пленарному засіданні 22 сесії Волинської обласної ради. Управління ДСНС в області подало на розгляд та затвердження депутатів обласної ради «Програму забезпечення непрацюючого населення засобами радіаційного та хімічного захисту на 2014-2018 роки». Загальний обсяг фінансових ресурсів необхідних для реалізації заходів Програми складає 978400 грн. (протягом 5 років).

У ході обговорення даного питання депутат Василь Пецентій звернув увагу на проблеми функціонування проводового радіо, яке є засобом оповіщення громадян в тому числі і під час надзвичайних ситуацій.

Володимир Грушовінчук зазначив: «В умовах розташування нашої області на межі з Рівненською АЕС, а також наявності великої кількості хімічно небезпечних підприємств, посилюється необхідність забезпечення непрацюючого населення засобами індивідуального захисту. Територія Маневицького району розташована у межах 30-кілометрової зони Рівненської АЕС, у яку потрапляють 46 населених пунктів, де проживає близько 40 тисяч людей. Крім цього, в області розташовано 12 хімічно небезпечних об’єктів, де зберігається і використовується у технологічному процесі понад 20 тонн хімічно небезпечних речовин, у зону можливого хімічного ураження яких потрапляє понад 28 тисяч людей».

Прийняття даної Програми передбачає вирішити такі основні завдання:

- реалізація питань державної політики у сфері цивільного захисту населення від надзвичайних ситуацій природного, техногенного характеру, забезпечення його засобами радіаційного та хімічного захисту;

- завчасне накопичення необхідної кількості засобів індивідуального захисту для населення, яке проживає в зоні можливого зараження, від вражаючої дії можливих радіаційних та хімічних аварій;

- забезпечення єдиного порядку та своєчасної видачі, у разі необхідності, непрацюючому населенню засобів індивідуального захисту органів дихання;

- завчасне створення пунктів видачі засобів індивідуального захисту в районах розміщення радіаційних і хімічних підприємств.

Депутати Волинської обласної ради підтримали рішення «Про Програму забезпечення непрацюючого населення засобами радіаційного та хімічного захисту на 2014-2018 роки».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львові співатимуть Канон

КОМЕНТАРІ