У Любешові відбулася лекція про український націоналізм

У Любешові відбулася лекція про український націоналізм

12.11.13 15:21 0 888
6 листопада 2013 року в Любешівському технічному коледжі Луцького НТУ відбулася лекція на тему "Український націоналізм як задум результативного прийдешнього для українців". Лекцію прочитав професор Східноевропейського національного університету імени Лесі Українки, член Луцького виконкому ВО "Свобода" Олексій Колісник.

Доповідь і дискусія відбувалися у вільному режимі. Студенти мали нагоду задати питання лектору та поспілкуватися на актуальні теми української дійсности

"Можливо, в 18-19 років теперішня молодь мало замислюється над своїм майбутнім, майбутнім своїх дітей. Кожна молода людина прагне створити повноцінну сім'ю, мати стабільний дохід та впевненість у майбутньому. Такий рівень життя може забезпечити міцна нація, що створена на основі націоналізму, любові до свого краю, родини та культури", - зазначив Олексій Колісник.

"У добу капіталізму на оперті об'єднаних культурою субетносів стали розвиватися нації як вищий стан роз­витку уявної спільноти, який характеризується появою суб'єктивного чинника у вигляді усвідомленого ототожнення особистістю себе з референтною уявною спільнотою. Коли перед етносом постає диле­ма: або існувати, або згинути, тоді етнічна еліта ставить перед собою принципово нову мету як нову ідеальну цінність, котрою є ідеал нації. Ідеал рідної нації, який суттєво відрізняється від ідеалів інших націй своєю близькістю (рідністю) для пересічного співучасника, у вигляді домагання спільного ефективного прийдешнього для всього етносу як ніби "великої особистості" стає предметом віри для біль­шості співучасників. Ідеал нації як самоефективної спільноти, котра покриває простір для саморозвитку кожного співучасника, слугує для внутрішньої консолідації уявної спільноти та для згуртованості проти зовнішніх заперечних чинників. Національна ідея стає провідним сенсом ієрархії смислів спочатку в елітних членів етносу, а потім і в більшості співучасників нації", - окреслив сутність нації та національної ідеї професор.

"Вступаючи в доросле життя, кожен для себе визначає пріоритети власного майбутнього. Націоналізм – це найвища форма патріотизму та спорідненості етносу. Тому апріорі він є сильним стимулом не тільки для розвитку нації, а і для розвитку особистості", – зауважив Анатолій Пушкін.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ