До іршавських міліціонерів завітали учні святкувати день української писемності та мови

До іршавських міліціонерів завітали учні святкувати день української писемності та мови

12.11.13 10:07 0 843
День української писемності та мови – свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем це день вшанування пам′яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов′янської писемності Кирила та Мефодія.

Учні Іршавської ЗОШ 1-3ступенів №1 завітали цього дня на збір особового складу Іршавського районного відділу міліції, де з нагоди святкування Дня української писемності та мови вони виступили перед міліціонерами.

Дівчатка, одягнені в українські вишиванки, розповіли, що на українською мовою розмовляють близько 45 мільйонів людей, і вона входить до другого десятку найпоширеніших мов світу. Щоб описати нашу рідну українську мову, у дітей не вистачало слів, настільки вона мелодійна і ніжна. А коли одна з учениць заспівала народну українську пісню, то у всіх присутніх в залі защемило в серці від щирості та ніжності.

У цей день також прийнято писати диктанти, проводити тематичні вікторини з української мови, тож учні запросили міліціонерів взяти у них участь.

За проведення даної акції учням подякував начальник Іршавського районного відділу міліції підполковник Микола Куриця, який наголосив, що українська мова - це державна мова України, яка є найважливішим засобом людського спілкування та показником інтелектуального розвитку.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Мистецька декада 2013 ...

КОМЕНТАРІ