В Закарпатській області на зустрічі голови Мукачівського суду з правоохоронцями обговорились робочі питання

В Закарпатській області на зустрічі голови Мукачівського суду з правоохоронцями обговорились робочі питання

12.11.13 09:07 0 844
Зокрема, йшлося про виконавську дисципліну, стан виконання ухвал суду, строки їхньої дії та інші щоденні питання у співпраці правоохоронного органу з судами.

Голова Мукачівського міськрайонного суду Павло Щербан розпочав з того, що вже майже рік, як вся правоохоронна система працює за новим Кримінально-процесуальним кодексом. Судді, як і правоохоронці, приймаючи рішення чи виконуючи певні доручення, вчились працювати за новим законом. В цілому, значних проблем у співпраці не виникало, однак є певні прорахунки, над якими потрібно попрацювати, зауважив Павло Щербан.

Питання доставки на судове засідання підсудних, потерпілих, подеколи несвоєчасне виконання постанов суду про судові доручення і приводи – на ці моменти потрібно більше звертати увагу при щоденній співпраці суддів з працівниками міліції, йшлося на нараді.

Також обговорювались питання щодо примусового приводу підсудних, свідків, потерпілих, адже у більшості випадків ця функція покладається на органи внутрішніх справ за місцем проживання зазначених осіб. Як зазначив начальник Мукачівського міськвідділу міліції Василь Швенда, питання виконавської дисципліни з боку працівників міліції буде взято на особливий контроль, адже співпраця правоохоронного органу з судами – необхідна складова для повноцінного правотворчого процесу. Перш за все йдеться про людей, які чекають на рішення суду.

Окрім того, на зустрічі було розглянуто ряд питань, які виникають у слідчих під час досудового розгляду кримінальних проваджень.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Польщі на День ...

КОМЕНТАРІ