На Львівщині вшанували пам’ять о. Маркіяна Шашкевича

На Львівщині вшанували пам’ять о. Маркіяна Шашкевича

12.11.13 18:24 0 835
Завершився цикл заходів з вшанування отця Маркіяна Шашкевича до 202-ї річниці від дня його народження та 120-річчя з часу перепоховання на Личаківському кладовищі.

Зокрема, 10 листопада у с. Деревня Жовківського району на високому рівні проведено заходи за участі членів Шашкевичівської комісії, мистецької еліти громадськості району і села.

Захід розпочався у плебанії часів служіння отця Маркіяна Шашкевича, де поезію читали поетеса Марія Людкевич та лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Роман Лубківський.

Нащадок роду Шашкевичів (по дружині Юлії Крушинській) Ірина Дутковська провела для гостей та учасників заходів розгорнуту екскурсію музеєм о. Маркіяна Шашкевича.

Захід продовжився урочистостями у приміщенні Народного дому, які відбулися за участі поетів з Львівщини та Волині, громадсько-культурного активу села Деревня. Також презентовано виставу Костянтини Малицької «Русалка Дністрова».

Від імені керівництва обласної державної адміністрації директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Наталія Гамкало подякувала організаторам за високий рівень підготовки заходів, любов до своєї історії, зазначивши: « ми всі стали єдиною родиною, яку об’єднала світла постать отця Маркіяна Шашкевича. Наше спільне завдання – продовжувати та активно реалізовувати ідеї Маркіяна Шашкевича. Дякуючи спільним зусиллям влади та мистецької громади на Львівщині ми маємо п’ять діючих музеїв о.Маркіяна Шашкевича. Будитель України Маркіян Шашкевич передає естафету для святкування 200-річчя від дня народження Пророка України Тараса Шевченка».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Активістів Greenpeace ...
Наступна новина: У Львівській області суд ...

КОМЕНТАРІ