У Львівській області Роман Ковальчук взяв участь у відкритті виставки "За записом часу"

У Львівській області Роман Ковальчук взяв участь у відкритті виставки "За записом часу"

12.11.13 12:16 0 861
У Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького розпочала свою роботу виставка, присвячена реставрації пам'яток образотворчого мистецтва, які входять до різних груп збереження. На відкритті голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради свободівець Роман Ковальчук привітав усіх присутніх від імені голови обласної ради Петра Колодія подякував реставраторам за титанічну працю.

Під час урочистого відкриття усі висловлювали вдячність працівникам музею і, зокрема, реставраторам, які повернули поціновувачам мистецтва тисячі експонатів.

Загалом в Національному музеї зберігається 170 тисяч предметів, які перебувають під постійним наглядом 37 реставраторів.

Реставраційні роботи в фондах Національного музею розпочалися фактично з моменту його заснування у 1905 році, але проводилися вони на аматорському рівні на інтуїції художників. Лише з середини 1970 почали проводити системні роботи. У 80-их роках було створено перші дві майстерні, у 90-их – їх було вже чотири, а в 2003-му році переросли в науково дослідний відділ. реставраційні роботи в Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького проводять з використанням найновіших технологій.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території України ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ