У Львівській області свободівці Радехівщини вшанували пам'ять героїв УПА, які загинули в селі Торки

У Львівській області свободівці Радехівщини вшанували пам'ять героїв УПА, які загинули в селі Торки

12.11.13 15:54 0 848
10 листопада 2013 року свободівці Радехівщини, зокрема заступник голови Радехівської районної організації ВО "Свобода" ЮріЙ Щудло, взяли участь в поминальних заходах, присвячених 65-ій річниці бою в селі Торки, під час якого загинули молоді герої-патріоти України Ганна і Ярослав Коломази, Василь Середа, Григорій Демчина та Дмитро Микитюк.

Захід розпочався у церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Панахиду за полеглими упівцями відслужив парох місцевої парафії отець Володимир. Він також виголосив повчальну проповідь про минуле молодих патріотів та сьогодення українців, навів приклади мужності, патріотизму справжніх героїв, які до останніх хвилин свого життя не зрадили ідеї самостійності України.

Продовжились заходи урочистою ходою громади з державними прапорами та з піснею "Ой у лузі червона калина" від церкви села до Народного дому, де відбувся концерт патріотичної пісні.

Голова сільради Роман Коцько у своєму виступі з гордістю говорив про полеглих героїв. "Ми гордимося нашими героями і впевнені, що нинішнє молоде покоління наслідуватиме героїчні вчинки наших земляків", – сказав сільський голова.

У своєму виступі депутат міської ради Ольга Свіньчук сказала, що ми, українці, повинні жити в єдності, за християнськими заповідями, бути милосердними один до одного. "Подвиги молодих героїв-патріотів, які загинули за високу національну ідею та незалежність нашої України, є прикладом для усіх нас", – сказала депутат.

Потім відбувся концерт за участі артистів художньої самодіяльності Народного дому села Торки. У залі лунали повстанські та патріотичні пісні "Вже вечір, вечоріє", "Ой там, на Волині", "Повстанський вальс", "У лісі на полянці", "Йшли селом партизани" та інші. Зі сцени звучали патріотичні вірші Стефанії Павлюк у виконанні автора, присвячені пам'яті нескорених українців, які віддали своє життя за наше майбутнє, за незалежність української держави.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ