У Львівській області свободівці Сокальщини взяли участь у відкриті пам'ятника Тарасові Шевченку в селі Волиці

У Львівській області свободівці Сокальщини взяли участь у відкриті пам'ятника Тарасові Шевченку в селі Волиці

12.11.13 10:11 0 949
10 листопада 2013 року в селі Волиці Сокальського району було відкрито пам'ятник українському генієві Тарасові Шевченку. Участь в урочистостях із цієї нагоди взяли представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода", на чолі з головою фракції націоналістів у Сокальській районній раді Тарасом Стародубом.

У своєму виступі голова фракції ВО "Свобода" у Сокальській районній раді Тарас Стародуб зазначив: " маю велику честь передати вітання голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока з приводу відкриття у Волиці пам'ятника Великому Кобзареві до 200- річчя від дня його народження. Якщо заглянути у минуле, то поява Т. Шевченка та його творчості у російській імперії - це було, як грім серед ясного неба, то була шокотерапія для російського царизму. Феномен Т. Шевченка полягає в тому, що він боровся за душу людини. Це була боротьба не за щось матеріальне, а саме за душу, як елемент невмирущості людини. Не маючи за собою збройної сили, він поставив на захист "отих німих рабів" - слово. Це слово було настільки могутнім, що і на сьогоднішній день заставляє тремтіти "батьків отечества чужого", тих, хто і відчуває себе хохлом на рідній землі. Я глибоко переконаний, що хто не має вдома на столі Біблії - не може себе називати християнином, хто не має на столі "Кобзаря - не може називати себе українцем.

стоячи перед монументом Т. Шевченка, ми повинні усвідомити, що його дух тільки тоді повірить у щирість і поважність нашого святкування, коли ми не словами-співами, а ділами доведемо, що є гідними представниками нескореної і нездоланної української нації".

На святкуванні з концертною програмою виступили учні місцевої школи. Виконанням музичних творів та хореографічних номерів школярі вдало доповнили декламування шевченкової поезії.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мистецька декада 2013 ...
Наступна новина: У Тернополі продовжується ...

КОМЕНТАРІ