У Житомирі свої таланти представили жителі Попільнянського району

У Житомирі свої таланти представили жителі Попільнянського району

12.11.13 08:03 0 850
Шостий тиждень поспіль у Житомирському українському академічному музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги тривають творчі звіти районів і міст області, присвячені 200-річчю від Дня народження Тараса Шевченка.

11 жовтня творчу естафету прийняли митці-аматори та майстри Попільнянського району. На головній сцені області культурне надбання Попільнянщини представили 250 учасників концерту – 18 творчих колективів та окремі виконавці.

У рамках заходу свої роботи представили і народні умільці Попільнянщини. Оглядаючи у фойє театру виставку декоративно-ужиткового мистецтва «Два століття із Шевченком», відвідувачі мали змогу побачити унікальну колекцію весільних та умивальних рушників із прадавнім вишитим символом «Дерево життя», виконаних невідомими майстринями, а також вишивку хрестом і стрічками, вироби з різьби по дереву, лозоплетіння, плетіння з соломи та ляльки-мотанки. Крім того, свої роботи представили вихованці Попільнянського районного будинку дитячої та юнацької творчості і Корнинського будинку дитячої творчості.

Спілкуючись із журналістами перед початком концерту, голова облдержадміністрації Сергій Рижук висловив переконання, що попільнянці гідно представлять культурне надбання рідного краю.

Разом із тим, очільник області відзначив і сталий розвиток району в соціально-економічному плані.

«Попільнянщина – це край родючих земель, жителі якого зуміли зберегти індустріальне сільське господарство. А в умовах Незалежності України хліборобську потужність району вдало представляють такі керівники-аграрії, як Герой України, керівник ПАФ „Єрчики“ Володимир Дідківський», – пояснив Сергій Рижук.

На унікальності Попільнянського району наголосив і голова обласної ради Йосип Запаловський, назвавши його житницею Житомирщини. Так, у загальному рейтингу районів і міст області за І півріччя 2013-го року Попільнянський район посідає перше місце за всіма соціально-економічними показниками.

Посадовці побажали самодіяльним митцям Попільнянщини вдалих виступів і подальшого процвітання району.

ДОВІДКОВО. У Попільнянському районі збережена мережа і структура закладів культури, яка приведена у відповідність до встановлених у державі соціальних нормативів та включена до державного реєстру України. Це 36 клубних установ (районний будинок культури, Корнинський селищний будинок культури, 25 сільських будинки культури та 9 клубів), 36 бібліотечних установ (центральна районна бібліотека для дорослих, районна бібліотека для дітей, Корнинські селищні – бібліотека для дорослих та для дітей, 32 сільські бібліотеки), 1 дитяча музична школа. Також на території району діють Державний музей – садиба родини Рильських в с. Романівка, три народних історико-краєзнавчі музеї сіл Паволоч, Криве, Сокільча, громадський музей воїнів-інтернаціоналістів в смт Попільня, чотири шкільних громадських музеї військово-патріотичного виховання (сіл Липки, Андрушки, Турбівка, Мохначка).

Не допускається затримки фінансування закладів культури, збережено досягнутий рівень соціальних гарантій для працівників культури, забезпечується своєчасна виплата заробітної плати. Станом на 01.09.2013 р. проведено ремонтні роботи сільських закладів культури на суму 498 897 тис. грн, із яких на 16 поточних ремонтів спрямовано 142 897 тис. грн. Завершено капітальний ремонт Камянецького клубу (використано коштів 46 тис. грн), проводиться капітальний ремонт Турбівського будинку культури (210 тис. грн), проведено капітальний ремонт фасаду Ходорківського будинку культури (100 тис. грн). Встановлено 39 склопакетів і 5 енергозберігаючих дверей (102 508 грн.).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернополяни завоювали ...
Наступна новина: Віктор Ратушняк: "Ми ...

КОМЕНТАРІ