На Тернопіллі культурно-просвітницька місія – одне з найголовніших завдань сучасної бібліотеки

На Тернопіллі культурно-просвітницька місія – одне з найголовніших завдань сучасної бібліотеки

12.11.13 12:19 0 893
Про це заявив заступник голови обласної ради Олег Боберський під час обласних громадських слухань «Сучасна бібліотека. Якою ми її бачимо?». Це підсумкові громадські слухання, яким передували обговорення щодо ролі книгозбірень та завдань їх функціонування в усіх районах області. Головна мета громадських слухань – визначення перспектив розвитку бібліотечного обслуговування в області та шляхів модернізації галузі.

«Без сумніву, бібліотечна система повинна виходити на якісно новий рівень, – зазначив Олег Боберський. – Завдяки програмі «Бібліоміст» у населених пунктах області бібліотеки оснащені сучасною комп’ютерною технікою та підключені до Інтернету. Однак, на жаль, ще більшість сільських бібліотек таких можливостей не мають. Переконаний, що книгозбірні у нових сучасних умовах повинні стати осередками культурного та просвітницького життя навіть найменшого населеного пункту, надавати безкоштовні послуги доступу до всесвітньої мережі Інтернет, ставати дискусійними майданчиками тощо».

За словами заступника голови обласної ради, бібліотечна діяльність повинна позбавитися стереотипів: яскравий приклад цього – методи роботи обласної універсальної бібліотеки та обласної бібліотеки для молоді. «Ці книгозбірні розширили коло діяльності, організовуючи зустрічі із представниками культури, мистецтва, письменниками, а також різноманітні конкурси, виставки, дебати тощо. Такі форми роботи розширюють коло читачів, – додав Олег Боберський.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ