У Польщі на День незалежності відбувся марш ультраправих, сутички й підпали

У Польщі на День незалежності відбувся марш ультраправих, сутички й підпали

12.11.13 09:21 0 830
Крайні праві націоналістичні сили Польщі організували на День незалежності країни, масову ходу у столиці Варшаві, яку міська влада заборонила вже під час її проведення, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. За оцінками, в ній узяли участь до 50 тисяч людей; організатори заявили про 100 тисяч учасників. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Демонстранти вигукували антиурядові та націоналістичні гасла. «Марш незалежності» супроводжувався численними інцидентами, бійками та підпалами. Під час демонстрації відбулася жорстока сутичка з представниками польських ліберальних середовищ.

Учасники ходи підпалили столичний символ толерантності – інсталяцію «Райдуга», а також будку охоронця посольства Росії.

Після рішення влади Варшави покласти край заворушенням і припинити ходу поліція затримала організаторів сутичок. Кількох поранених правоохоронців шпиталізували.

МЗС Польщі засудило інцидент під посольством Росії у Варшаві, заявивши, що діям хуліганів і порушенню Віденської конвенції немає виправдання.

95 років тому, в день закінчення Першої світової війни, Польща відновила свою незалежність, на честь чого встановлене нинішнє свято.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ