Представники громадськості Тернопілля зустрілися з Міністром доходів і зборів України в форматі відеоконференції

Представники громадськості Тернопілля зустрілися з Міністром доходів і зборів України в форматі відеоконференції

12.11.13 18:53 0 886
Засідання Громадської ради при Міністерстві доходів і зборів України та одночасно й громадських рад при Головних управліннях в областях, а також зустріч представників громадськості із Міністром доходів і зборів України Олександром Клименком відбулася 12 листопада в режимі відео-конференцзв’язку. Участь у заході взяла й Громадська рада при Головному управлінні Міндоходів у Тернопільській області, а також в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Марія Мельник та начальник Тернопільської митниці Міндоходів Микола Харкавий.
Мета такого широкомасштабного заходу, участь в якому взяли більше 700 осіб, – налагодження роботи громадських рад, а також активізація співпраці із представниками громадськості усіх областей задля удосконалення податкового та митного законодавства.
Засідання складалося із двох частин, у першій частині участь взяв Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.
«Я радий, що у нас сьогодні є можливість спілкуватися у такому форматі. Хочу запевнити вас, що Міністерство приділяє велику увагу інституту громадських рад. Я вважаю, що це ефективний майданчик для пошуку найбільш оптимальних рішень для вдосконалення митної і податкової систем, – зазначив Міністр. – Пріоритетами у роботі Міністерства є наступні речі: вдосконалення податкових і митних сервісів, в першу чергу електронних, створення комфортних умов для ведення бізнесу, активізація міжнародної торгівлі та сприяння залучення інвесторів до кожного регіону. Це запорука забезпечення надходжень до місцевих бюджетів. З початку року, до речі, до місцевих бюджетів уже надійшло понад 75 мільярдів гривень податків і зборів. Проте одним із основних напрямків діяльності Міністерства є і завжди буде прямий зв'язок з платниками та представниками громадськості, тому я високо ціную кожну можливість спілкування з вами».
В ході обговорення основних напрямків роботи Міністерства доходів і зборів України, Міністр відповів на запитання представників громадських рад щодо митного контролю та діяльності Міністерства в напрямку європейської інтеграції України та щодо реформування податкової і митної системи.
Як запевнив Олександр Вікторович, усі пропозиції та зауваження, які озвучили представники громадськості на засіданні, будуть опрацьовані та враховані в подальшій роботі Міністерства.
Під час другої частини засідання відбулася презентація діяльності структурних підрозділів Міністерства доходів і зборів України, зокрема Департаменту координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування, Департаменту оподаткування та контролю об’єктів та операцій, Департаменту митної справи, Департаменту податкового та митного аудиту, Головного слідчого управління фінансових розслідувань, Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб та Департаменту міжнародних зв’язків. Після презентації департаментами їхньої роботи, представники громадських рад знову ж таки мали можливість поставити запитання, які їх цікавлять, директорам департаментів.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області







Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ