Порядок вивезення культурних цінностей

Порядок вивезення культурних цінностей

12.11.13 21:06 0 837
Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області звертає увагу : для пропуску культурних цінностей за межі митної території України необхідно мати свідоцтво на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей з території України. Вивезення культурних цінностей без такого свідоцтва забороняється (ст.13 Закону «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» №1068).
Для отримання цього документа, клопотання встановленого зразка подається власником до Державної служби контролю не пізніше ніж за місяць до їх вивезення. Інструкцію про порядок оформлення права на вивезення, тимчасове вивезення культурних цінностей та контролю за їх переміщенням через державний кордон України затверджено наказом Мінкультури України від 22.04.2002 р. № 258. Цим наказом також визначено Перелік сувенірних виробів, предметів культурного і ужиткового призначення серійного і масового виробництва, на вивезення (тимчасове вивезення) яких дозвіл Державної служби контролю не потрібен.
Постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 436 затверджено перелік культурних цінностей за описом та кодами згідно УКТ ЗЕД, для митного оформлення яких, потрібне свідоцтво на право вивезення культурних цінностей.

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Півзахисник "Волині" ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ