У Чернівцях відбудеться етнодуховний фестиваль

У Чернівцях відбудеться етнодуховний фестиваль

13.11.13 13:39 0 2098
У Зелену Неділю, 23 червня, до Чернівців з’їдеться духовна, патріотична, сучасна молодь та ті, хто, незважаючи на вік, почуває себе завжди молодим: у Чернівецькому музеї архітектури і побуту під відкритим небом за підтримки Чернівецької міської ради відбудеться VI молодіжний етнодуховний «Обнова-фест».

Цьогорічний фестиваль присвячений 1025-літтю Хрещення Русі-України. До цієї дати на святі розгорнуть виставку 300 дитячих малюнків «Для Бога я створюю найкраще», яку привезуть з Івано-Франківська, а також будуть презентовані твори української та зарубіжної літератури. Темі Хрещення присвячена й молитовно-концертна програма. Зокрема, на «Обнова-фесті» виступлять львівські семінаристи – октет «Teoforos», а священики разом із вірянами спробують відновити обряд Володимирового хрещення.

На публіку також чекає історична реконструкція «Чорна Галич», яка цього разу представить не лише захоплюючі бої та обладунки, але й справжнісіньке середньовічне регбі. Новинками серед майстер-класів буде мокре валяння шерсті «Вовняна брошка», виготовлення художніх листівок і подарунків ручної роботи. Організують і благодійний «хенд мейд», під час якого збиратимуть кошти на лікування хлопчика Назара Мазура.

У культурно-розважальній програмі «Обнова-фесту-2013» передбачено: катання верхи, екстремальні види спорту, ігри для малечі, знайомство зі скаутським життям, відвідини «Літературної кузні», де відбуватиметься конкурс молодих авторів, ласування стравами української національної кухні та інші цікавинки.

Увечері відбудеться концерт знаних та молодих українських гуртів, виступ формації «Тіні вогню». Географія музичних ватаг цього разу представлена чотирма регіонами – Франківщиною, Тернопіллям, Львівщиною та столицею. На сцену вийдуть «Kozak system», «Пан Пупец», «Кораллі», «Медовий полин», «Шпилясті кобзарі» і «Мері».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді

Uzinform
Источник: http://tvory.net/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ