В Івано-Франківській області правоохоронці Калуша запобігають продажу алкоголю неповнолітнім

В Івано-Франківській області правоохоронці Калуша запобігають продажу алкоголю неповнолітнім

13.11.13 10:28 0 895
Під час оперативно-профілактичного відпрацювання Калуша та Калуського району, що відбулося наприкінці минулого тижня, міліціонери задокументували три випадки порушення правил торгівлі тютюновими та алкогольними виробами.

У двох випадках продавці реалізували неповнолітнім хлопцям пиво, в іншому – шістнадцятирічний підліток придбав у крамниці пиво і цигарки. Працівники міліції склали на продавців протоколи про адміністративні правопорушення передбачені ч. 2 ст. 156 КУпАП (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами). За це передбачено досить серйозні штрафні санкції.

У таких випадках продавцю загрожує штраф на суму від 525 до 1750 гривень. Крім того, правоохоронці направляють матеріали за місцем видачі ліцензії або за місцем реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності щодо вирішення питання про накладення штрафу на власника торгового закладу в сумі 6800 гривень та анулювання ліцензії у відповідності до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного, плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

На території обслуговування Калуського міського відділу міліції, цього року вже виявлено десять фактів реалізації неповнолітнім особам алкогольних і тютюнових виробів, а за весь минулий рік – сімнадцять фактів.

З метою протидії пияцтва та тютюнопаління серед молоді, працівниками кримінальної міліції у справах дітей постійно ведеться профілактична робота.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: ООН закликала зібрати на ...

КОМЕНТАРІ