Цьогоріч набагато більше звернень волинських громадян вирішується на місцях

Цьогоріч набагато більше звернень волинських громадян вирішується на місцях

13.11.13 10:30 0 812
Цьогоріч набагато більше звернень волинських громадян вирішується на місцях. Відтак, за 10 місяців ц.р. на 98 звернень менше було направлено в центральні органи влади. Про роботу із зверненнями громадян за січень-жовтень доповів заступник голови – керівник апарату ОДА Станіслав Ющик в ході обласної відеоселекторної наради, яку 11 листопада провів голова облдержадміністрації.

«Така тенденція свідчить про дієвість місцевої влади та ефективний діалог з громадськістю. За останні роки Волинь зробила значний поступ в електронному урядуванні. Сайт Адмінпослуг, ЦНАПи, погосподарський облік у сільських та селищних радах, - це все для підвищення обізнаності наших волинян. На мою думку, це хороша модель роботи з людьми та ефективного виконання завдань, поставлених Президентом України, щодо відкритості та прозорості влади», - зауважив Борис Клімчук.

Загалом з урахуванням колективних звернень з пропозиціями, заявами та скаргами до облдержадміністрації звернулось 11246 осіб, що на 6566 громадян менше, ніж за аналогічний період 2012-го.

«Людей до нас приходить менше, це говорить про те, що вони отримують допомогу чи роз’яснення саме в райдержадміністраціях чи сільрадах. Я згадую, як у 2010 році на прийомі було по 50, 100 чи навіть 200 людей. Ми намагаємося підійти індивідуально до потреб кожної людини і за першим зверненням вирішити чи роз’яснити примарність бажань громадян. Якщо ж питання не в нашій компетенції, кажемо їм правду та показуємо заявникам шляхи його можливого розв’язання», - підкреслив голова облдержадміністрації.

За словами Станіслава Ющика, за відповідний період цього року всього до облдержадміністрації та Контактного центру в області надійшло 4183 звернень. З них 31,3% вирішено позитивно, для 44,9% - надано роз’яснення, ще 5,6 % - на контролі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ