Заява Закарпатської "Свободи" з приводу колективного звернення депутатів-"регіоналів" щодо ідентифікації національності "русин"

Заява Закарпатської "Свободи" з приводу колективного звернення депутатів-"регіоналів" щодо ідентифікації національності "русин"

13.11.13 11:53 0 973
10 листопада 2013 року 5 народних депутатів України від фракції Партії регіонів у сесійній залі Верховної Ради офіційно звернулися з колективним депутатським запитом до голови Державної служби статистики України Олександра Осауленка з приводу ідентифікації неіснуючої національності "русин" у даних перепису населення 2001 року. Своєю заявою Іван Бушко, Іштван Гайдош, Іван Попеску, Василь Ковач та Михайло Ланьо, які іменують себе "групою Закарпаття" (незважаючи на те, що І.Попеску не має жодного відношення до цього краю), очевидно грають на руку так званого "політичного русинства". Подібні дії у цивілізованій державі розцінювали б як державну зраду, за що винних обов'язково було би покарано.

"Політичне русинство" – це сепаратистський рух, який має відверто антиукраїнський характер і посягає на територіяльну цілісність Української держави. Мета цього руху – домогтися визнання "русинів" як окремого етносу, попри очевидну абсурдність подібних аргументів та ігнорування того факту, що назва "русин" була самоназвою українців до початку ХХ століття. Від початку свого існування цей рух, що фінансується з-за меж України, працює на користь інших держав і завдає шкоди Україні.

Уже не вперше ці депутати-"регіонали" вдаються до схожих дій. Варто загадати хоча б їхні підписи у зверненні 148 народних депутатів щодо подій на Волині 1943–44 років, що фактично означало визнання територіяльних претензій Польщі до України. Це дає підстави підозрювати, що ця діяльність Партії регіонів є послідовною та системною.

Закарпатська обласна організація ВО "Свобода" звертається до Служби безпеки України та Президента України як гаранта Конституції України з вимогою належно відреагувати на дії вищезгаданих депутатів та вжити відповідних заходів.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ