На Хмельниччині у Нетішині з’явиться Будинок школяра

На Хмельниччині у Нетішині з’явиться Будинок школяра

13.11.13 16:37 0 1123
Під час засідання жовтневої сесії Нетішинської міської ради депутати прийняли доленосне для міста рішення: відділу освіти виконкому міськради надали згоду на будівництво Будинку школяра на території загальноосвітньої школи №1, а також – на реконструкцію адміністративної будівлі, що на вул. Михайлова, 4, під розміщення дошкільного навчального закладу № 1. У перспективі міська художня школа, яка наразі функціонує у колишньому ДНЗ, може стати частиною міської школи мистецтв, реконструкція якої також була погоджена.

«Усе це робиться з єдиною метою – задля кращого майбутнього нетішинських дітей, котрі, як ніхто, своїми стараннями й успіхами, заслуговують на здобуття позашкільної освіти в сучасних комфортних умовах» – під таким гаслом пройшла 11 листопада розширена нарада під головуванням секретаря міської ради М.Степаненка.

М.Степаненко наголосив, що зведення Будинку школяра та реконструкція школи мистецтв дозволять створити інфраструктуру, яка надаватиме комплексні послуги дітям Нетішина для їх всебічного розвитку. Історично склалося так, що подібні об’єкти у місті відсутні. Тому й доводиться різноманітним школам, гурткам, студіям дислокуватись у місцях, не в повній мірі пристосованих для здобуття школярами повноцінної позашкільної освіти.

Конкретніше з планами міської влади ознайомив присутніх перший заступник міського голови П.Скакун. Він, зокрема, зазначив: «Ми за власні кошти розробляємо проекти, залучаємо інвестора, який збудує об’єкт та введе його в експлуатацію. Будівля (йдеться про Будинок школяра) перебуватиме у власності забудовника доти, доки ми не здійснимо повної оплати по ньому. І тільки тоді він перейде у власність територіальної громади міста. На зведення Будинку школяра інвестор вже є, на реконструкцію школи мистецтв – поки визначаємось».

Інвестор, суб’єкт підприємницької діяльності, депутат міської ради О.Ситник, відзначив, що, якщо переможе в конкурсі й на початку року отримає на руки готовий проект, з урегулюванням всіх юридичних та земельних питань, то до вересня-жовтня наступного року об’єкт може бути зведений.

Щоби пересвідчитися, що слова міської влади не розходяться з ділом, П.Скакун запросив присутніх депутатів відвідати приміщення Центру надання адміністративних послуг, де підходять до завершення роботи напередодні його відкриття.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Підтримка ветеранів та ...

КОМЕНТАРІ