На Хмельниччині у житловому будівництві за 9 місяців виконано робіт обсягом 7 млрд. гривень

На Хмельниччині у житловому будівництві за 9 місяців виконано робіт обсягом 7 млрд. гривень

13.11.13 08:05 0 908
У секторі житлового будівництва за 9 місяців виконано робіт загальним обсягом 7 млрд. гривень, що на 7,2 % більше аналогічного періоду минулого року. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

«Цього досягнуто, у першу чергу, за рахунок коштів населення та реалізації державних житлових програм, за якими у поточному році, з урахуванням мультиплікативного ефекту, буде залучено 2 млрд. гривень», - прокоментував Геннадій Темник.

Він поінформував, що на в цілому за всіма програми у бюджеті передбачено 718 млн. гривень, профінансовано 488 млн. гривень та оплачено казначейством 272 млн. гривень або 38 % від передбаченого обсягу.

Ще однією позитивною складовою у секторі житлового будівництва Міністр назвав розгортання індивідуального житлового будівництва на підставі будівельного паспорту, що стало можливим завдяки дерегуляції.

«Таке право отримали близько 60 тис. забудовників, що крім забезпечення населення житлом, має соціально-економічний ефект - додаткові робочі місця будівельникам та виробникам будівельних матеріалів», - сказав очільник Мінрегіону.

Однак, за словами Міністра, індивідуальне житлове будівництво стримується складністю процедур виділення земельних ділянок.

«Міністерство за дорученням Уряду завершило роботу по актуалізації існуючих генеральних планів. Наразі організована робота по їх оновленню, що дасть можливість передбачити містобудівною документацією території для індивідуальної забудови», - сказав Міністр.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Виставка „Книжкові ...

КОМЕНТАРІ