Науковці України та Польщі позитивно оцінили роботу щодо розширення площ природно-заповідних територій і об’єктів області

Науковці України та Польщі позитивно оцінили роботу щодо розширення площ природно-заповідних територій і об’єктів області

13.11.13 14:53 0 889
12 листопада на базі Еколого-просвітницького центру Яворівського НПП що у селищі Івано-Франковому пройшла міжнародна науково-практична конференція на тему: «Природно-заповідний фонд Львівщини: стан та перспективи розвитку»,на якій обговорено питання стану та перспектив розвитку природно-заповідної справи Львівщини.

Так, учасники конференції позитивно оцінили роботу щодо розширення площ природно-заповідних територій і об’єктів, адже протягом останніх років створено регіональний ландшафтний парк «Равське Розточчя», національний природний парк «Північне Поділля». Розпочато роботи зі створення «Чайковицько-Дністровського» та Прикарпатського національних природних парків.

Зокрема, директор Розточанського парку народового із Республіки Польща Здіслав Струпенюк вів мову про створення польської частини міжнародного біосферного резервату «Розточчя», а заступник директора природного заповідника «Розточчя» Галина Стрямець порушила ряд проблемних питань, пов’язаних з управлінням українською частиною міжнародного біосферного резервату «Розточчя», яке в даний час не відповідає вимогам міжнародних стандартів.

У виступах учасників конференції Михайла Біляка, Олександра Кагала та ін. порушувались важливі питання охорони, збереження і відтворення унікальних екологічних систем, дотримання вимог законодавства щодо забезпечення режиму заповідання. Працівники Яворівського національного природного парку висвітлили напрацювання у сфері природоохоронної, наукової, еколого-освітньої, рекреаційної та туристичної роботи, а також підняли проблемне питання щодо розширення території Яворівського НПП.

Конференція завершилась прийняттям резолюції, яка передбачає широку програму дій про розширення ПЗФ Львівської області, а також конкретизацію заходів стосовно створення міжнародного біосферного резервату «Розточчя».

Зазначимо, природно-заповідний фонд Львівщини нараховує у своєму складі 347 об’єктів та територій загальною площею 148 тис. га, що складає 6,8 % від загальної площі області. За цим показником Львівщина – в числі кращих в Україні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головне управління ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ