Підтримка ветеранів та патріотичне виховання молоді – невід’ємна складова розвитку громадянського суспільства на Житомирщині

Підтримка ветеранів та патріотичне виховання молоді – невід’ємна складова розвитку громадянського суспільства на Житомирщині

13.11.13 16:41 0 1056
Одним із вагомих досягнень курсу модернізації країни, ініційованого Президентом України, став динамічний розвиток громадянського суспільства, посилення впливу громадськості на прийняття державних рішень, формування та реалізацію державної та регіональної політики.

Так виняткова увага в області приділяється співпраці влади з обласними ветеранськими організаціями, соціальному захисту та підтримці ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій, дітей війни, інвалідів війни. За участю керівництва області проводяться зустрічі з активом ветеранських організацій задля вирішення нагальних проблем ветеранів, а також військово-патріотичного виховання молоді на прикладі героїчного подвигу старшого покоління та створення справді дієвого та відповідального громадянського суспільства.

Під час прийому-передачі Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» від Київської області голова облдержадміністрації Сергій Рижук наголосив, що невід’ємною складовою розвитку громадянського суспільства в області є підтримка та забезпечення соціальних гарантій ветеранам. Саме ветерани мають безцінний життєвий досвід з розбудови держави, адже після війни змогли відродити економіку держави. Молодь Житомирщини небайдужа до пам’яті Великої Вітчизняної війни, молоді люди виховуються на життєвих принципах наших ветеранів, які невтомно допомагають і розвивати наш регіон.

З близько 400 тисяч жителів Житомирщини, що воювали на фронтах Другої світової війни, на території області зараз проживає 56 тис. ветеранів, у тому числі 5 тис. 300 – інваліди війни, 7 тис. – учасники бойових дій, 35500 – учасники війни. Всі вони потребують до себе уваги і поваги, і обов’язок влади та один із пріоритетних напрямків роботи – забезпечення пільгами, передбаченими чинним законодавством і соціальними програмами, ветеранів та дітей війни.

Так, у 2013 році для надання пільг, у тому числі ветеранам і дітям війни, за рахунок державних коштів у бюджетах міст і районів області передбачено використати 242,5 млн. грн. Це на 1,8 млн. більше, ніж у минулому році. За рахунок коштів державного бюджету у травні надана одноразова грошова допомога 56 тис. ветеранам війни на загальну суму 27 млн. грн. У 2013 році на виконання програми з підтримки ветеранських організацій виділено 569,3 тис. грн.

Розбудова громадянського суспільства в області має орієнтуватися на забезпечення участі різних інститутів громадянського суспільства, в тому числі й ветеранських організацій, у формуванні та реалізації державної, регіональної політики, зокрема, ведення конструктивного діалогу із громадськістю з найважливіших питань життя суспільства.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Каси НСК "Олімпійський" ...

КОМЕНТАРІ