У Рівненській області за смерть товариша – 7 років позбавлення волі

У Рівненській області за смерть товариша – 7 років позбавлення волі

13.11.13 14:44 0 957
Судом завершено слухання кримінальної справи за обвинуваченням 22-річного мешканця Млинівського району у вчиненні ним умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ознаки злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України).

Ця подія сталася у листопаді 2011 року у с. Нове. Жителі цього села Роман та Сергій поверталися уночі з дискотеки додому. Вже поряд їх помешкань (обидва проживали по сусідству) між хлопцями виник словесний конфлікт, і на грунті особистих неприязних відносин, що раптово виникли, Роман, який був у стані алкогольного сп’яніння, умисно наніс товаришу один удар в голову рукою, а після того як останній упав додолу, ще один удар по голові – ногою.

Сергій ще зміг піднятися, сам зайшов у свій будинок та ліг спати. Однак через кілька годин йому стало зле і він помер. Як виявилося згодом, причиною смерті стали закрита тупа травма голови та стиснення головного мозку, які по критерію небезпеки для життя відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

Під час судового засідання підсудний визнав свою вину і розкаявся.

Вироком Млинівського районного суду його визнано винним у скоєному та призначено міру покарання - 7 років позбавлення волі. Крім того, на виконання рішення суду засуджений має сплатити 52 тис.грн. матеріальної і моральної шкоди родичам загиблого.

Згідно з ухвалою Апеляційного суду Рівненської області від 05.11.2013 вирок суду першої інстанції залишено без змін, а апеляційні скарги засудженого та його захисника – без задоволення.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Житомирський досвід ми ...
Наступна новина: Головне управління ...

КОМЕНТАРІ