На Рівненщині пенсіонер ОВС отримав від генерала цінний подарунок за допомогу міліції

На Рівненщині пенсіонер ОВС отримав від генерала цінний подарунок за допомогу міліції

13.11.13 09:11 0 871
Рівнянин Юрій Петров допоміг міліціонерам затримати телефонного шахрая, який вимагав 3000 доларів США у його дружини, аби залагодити ДТП, винуватцем якого є нібито її брат. Невідомого правоохоронці затримали, а небайдужого рівнянина генерал міліції 12 листопада нагородив.

Рівнянин Юрій Петров раніше працював у міліції в патрульно-постовій службі. Нині на пенсії. П’ятого листопада о 15.30 його дружині на домашній телефон зателефонував невідомий та повідомив, що її брат на Тернопільщині потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. А ще незнайомець додав, що за вирішення даного питання потерпілим потрібно заплатити 3000 доларів США. Дружина зателефонувала чоловікові. Юрій Юрійович не розгубився і швиденько набрав 102. Працівники міліції зреагували миттєво – шахрая затримали при отриманні грошей.

Під час проведення слідчо-оперативних дій співробітники міліції з’ясували, що затриманий громадянин раніше судимий, проживає у Ковелі Волинської області та причетний до аналогічних шахрайських дій, скоєних безпосередньо у Рівному. Зокрема, чолов’яга цьогоріч, увійшовши в довіру до 70-річної рівнянки, виманив у старенької 3000 гривень.

А 12 листопада в залі колегії УМВС начальник Управління генерал-майор міліції Василь Лазутко подякував Юрію Юрійовичу Петрову за високу громадянську свідомість, надання дієвої допомоги органам внутрішніх справ рівненської міліції у боротьбі зі злочинністю та вручив йому цінний подарунок – годинник.

– Уже більше двох років ми заохочуємо небайдужих громадян, які допомагають міліції, і робимо це по всій області, – каже очільник міліції Рівненщини Василь Лазутко. – Для цього навіть створили блок соціальної реклами. У засобах масової інформації розповідаємо про цих людей, звертаємось до громадян, аби були більш обережними і не піддавались на різні хитрощі шахраїв та відразу телефонували нам. І знаєте, цей механізм працює – люди телефонують, і нам тепер більше дякують. Я чую щирі слова від людей на прийомі громадян, які проводжу щопонеділка, та на зустрічах з громадами в районах.

Тамара ЛИСЕНКО,

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ