У Рівненській області за працевлаштованих на нові робочі місця безробітних роботодавці отримують компенсацію єдиного соціального внеску

У Рівненській області за працевлаштованих на нові робочі місця безробітних роботодавці отримують компенсацію єдиного соціального внеску

13.11.13 16:43 0 876
Новим Законом України «Про зайнятість населення» передбачено фінансові стимули для роботодавців - щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштованого на нове робоче місце безробітного. Цим правом можуть скористатися роботодавці, котрі працевлаштовують не менше ніж на два роки неконкурентоспроможних на ринку праці безробітних, а також суб’єкти підприємницької діяльності, які працевлаштовують безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного соціального внеску набув чинності з 31 травня цього року. Станом на 1 листопада правом на компенсацію єдиного внеску у Костопільському районі уже скористалися 5 роботодавців ФГ «Підлісне-М», ТОВ «ТТЦ Технологія», приватні підприємці Анатолій Литвин, Олена Мних, Юрій Щур. Створивши нові робочі місця та працевлаштувавши на них безробітних, вони звернулись до районного центру зайнятості за компенсацією. У такий спосіб були заповнені вакансії інженера, лісоруба, свинарів, продавців продовольчих товарів.

Роботодавці розуміють вигідність такої співпраці, про що свідчить кількість їх звернень за компенсацією єдиного внеску, яка останнім часом відчутно зросла.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Волинь: за добу, 11 ...

КОМЕНТАРІ