"Сокіл" провів у Тернополі чемпіонат з тайського боксу

"Сокіл" провів у Тернополі чемпіонат з тайського боксу

13.11.13 16:54 0 1026
10 листопада 2013 року з ініціативи Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Сокіл" у Тернополі відбувся відкритий чемпіонат області з тайського боксу ("Муай-Тай").

Турнір пройшов за підтримки мера міста свободівця Сергія Надала та народних депутатів від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексія Кайди та Михайла Головка.

"Такий чемпіонат нам вдалося провесті завдяки співпраці зі спортивним клубом "Агресор". Участь у змаганнях взяло 60 спортсменів з Рівного, Івано-Франківська, Чернівців, Тернополя, Львова. Думаю, ми реалізували все заплановане і такий турнір стане традиційним у нашому місті", – зазначив очільник обласного "Сокола" Ігор Бойчук.

Захід зібрав чимало вболівальників. "У нашому місті чемпіонат з тайського боксу проводиться вперше. Ще зовсім недавно це єдиноборство вважалося екзотикою в Україні, а нині ним займаються сотні дітей та дорослих. Тайський бокс, відомий ще як "Муай-Тай" або "бокс восьмируких", вважається одним із найефективніших єдиноборств. Він дає дітям і молоді не тільки добрий фізичний розвиток, а й виховує впевненість у собі, командний дух. Сподіваюся, що призери сьогоднішнього турніру в майбутньому дорівняються до знаних у світі українських тайбоксерів Артура Кишенка, Сергія Лащенка, Олега Камінського та інших", – зазначив заступник міського голови свободівець Леонід Бицюра.

У загальному заліку, найбільше перших місць здобули команди зі Львова та Івано-Франківська, спортсмени Тернопільщини вибороли 6 срібних та 2 бронзові медалі.

"Тайський бокс або "Муай-Тай" є одним із найвидовищніших видів єдиноборств. Мені дуже приємно, що вперше такі змагання відбуваються в Тернополі, і вже зібрали чимало учасників та глядачів. Я вважаю, що кожен чоловік повинен вміти захищати не тільки себе, а й своє оточення. ми побачили чудові бої, і сильніші бійці стали призерами. Міська організація ВО "Свобода" буде допомагати у проведенні таких змагань та розвивати спорт у нашому місті", – наголосив голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький. Він також передав учасникам вітання від народного депутата України Олексія Кайди, який безпосередньо долучився до проведення змагань, але не міг бути присутнім на них.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 2,5 млн. грн. ...
Наступна новина: Кількість митних оглядів на ...

КОМЕНТАРІ