Україна не планує купувати російський газ до кінця року – ЗМІ

Україна не планує купувати російський газ до кінця року – ЗМІ

13.11.13 12:28 0 811
Україна не потребує закупівлі російського газу, зважаючи на теплу погоду. Про це з посиланням на свої джерела в компанії «Укртрансгаз» повідомляє «Комерсант-Україна». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Компанія «Нафтогаз України» повільно скорочує заборгованість за серпневі поставки газу, яка становить близько 800 мільйонів доларів. За отриманий у жовтні газ «Нафтогаз» винний «Газпрому» ще 1,35 мільярда доларів, повідомив речник російської компанії Сергій Купріянов.

До кінця року «Нафтогаз», щоб не збільшувати заборгованість, взагалі більше не планує закуповувати російський газ, твердить джерело видання «Комерсант-Україна».

Україна з кінця минулого тижня цілком припинила закуповувати газ у російського газового монополіста «Газпром».

Минулого тижня віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко заявляв, що українська сторона має намір мінімізувати закупівлі російського газу і закуповувати виключно обсяги, необхідні для своїх потреб, якщо російська сторона продовжить «використання формального підходу» в газових відносинах. За його словами, Україна не створюватиме нових боргів за російський газ, бо відтепер не купуватиме великих обсягів цього енергоносія, керуючись власними потребами. «Обсяги будуть незначними, і на це грошей у нас вистачить», – сказав він.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ