Олег Тягнибок: «Влада не має політичної волі для европейської інтеграції України»

Олег Тягнибок: «Влада не має політичної волі для европейської інтеграції України»

13.11.13 15:54 0 996
Комедія, яка відбувалася нині в українському парламенті, – це цинізм і демонстрація партією влади абсолютного нехтування Конституції і Регламенту ВРУ. Влада тягне час, демонструючи відсутність політичної волі. Це звичайна гра, яку веде режим, демонструючи політичну зневагу перед українським суспільством та европейськими співтовариством. На цьому 13 листопада 2013 року наголосив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» під час брифінгу лідерів опозиції в кулуарах Верховної Ради України стосовно засідання парламенту, яке зірвали «регіонали».

«Нинішнє засідання вкотре продемонструвало дволику позицію партії влади. Режим ніяк не може публічно визначитися – вони хочуть европейської інтеграції чи прагнуть у «тайожений» союз, вони хочуть відповідного процвітаючого майбутнього чи хочуть топитися в болоті. Вони ніяк не можуть визначитися – більшість в українському парламенті говорить політичною чи юридичною мовою. Постійно, коли в нас відбуваються перемовини, щоразу опозиція зазначає: ви хочете політичного компромісу – ми готові проголосувати за будь-який проєкт закону щодо лікування Тимошенко, який ви запропонуєте. Вони кажуть, аби пропонували, але ні підтримують наших законопроєктів. Ми говоримо, що проголосуємо за все, однак очевидно, що чинна влада тягне час, демонструючи відсутність політичної волі та відповідної вказівки.

Комедія, яка відбувалася нині в українському парламенті, – це цинізм і демонстрація партією влади абсолютного нехтування Конституції і Регламенту ВРУ. Ми зібрали необхідну кількість підписів для проведення позачергової сесії, ми дали певний шанс Партії регіонів реабілітуватись перед українцями щодо подальшого вибору держави. Ми написали порядок денний нинішньої сесії, але вони вирішили инакше. Вони собі написали свій порядок денний так, як вони собі це уявляли. Вони знайшли сотні причин, чому робоча група Васільєва повинна ще працювати. Вибачте, але яких іще юристів, академіків фахівців треба залучити, аби проаналізувати відповідність двох-трьох речень змін до 84-ї статті Кримінального кодексу України? Це гра і демонстрація політичної зневаги перед українським суспільством, перед европейськими співтовариством», – заявив очільник «Свободи».

Однак Олег Тягнибок зауважив, що в ситуації є певні позитивні моменти: «Зокрема, минулого тижня европейські представники Кокс і Кваснєвський мали можливість вдвічі бути учасниками наших перемовин із Партією регіонів. І дуже позитивно, що вони сьогодні були присутні в залі українського парламенту і на власні очі побачили, що тут твориться. Звісно, тепер висновки будуть робити не за словами партії влади, а за тими реальними кроками, які роблять у парламенті всі політичні сили».

Лідер фракції націоналістів також зауважив, що опозиція не втрачає надії на те, що парламент все таки зробить усе задля позитивного врегулювання ситуації.

«Прекрасно розуміємо, що є відповідні нормативні акти, які має бути проголосовано у Верховній Раді України. Сподіваємося, що «регіонали» до 19 листопада ухвалять позитивні для українців рішення і все це буле проголосовано. Маємо надію, що наші еровпейські партнери не будуть судити строго, виходячи лише із ганебної поведінки чинної влади. Думаю, що впродовж тривалого часу европейскі представники побачили, що українське суспільство зробило для себе свій вибір і він – на користь Европи», – зауважив Голова ВО «Свобода»

Окрім того, Олег Тягнибок повідомив про те, що 24 листопада в Києві відбудеться масштабна акція на підтримку евроінтеграційного курсу України. Відповідне звернення до українців підписали три лідери опозиції – Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко.

«Ми апелюємо до всіх українців із закликом вийти на вулиці Києва, аби задемонструвати, як ми хочемо жити завтра. Ми прагнемо показати усім, що українці можуть самі визначати свою долю. Якщо ж у нашій державі з’являються продажні політики, які думають про своєї кишені та інтереси кремлівських хазяїв, то це не вибір української нації, українського суспільства», – заявив парламентар.

Насамкінець лідер «Свободи» наголосив, що, попри негативні нотки, які иноді є всередині, оптимізм переважає. Олег Тягнибок висловив переконання в тому, що спільна справа опозиції та українського народу обов’язково переможе у Вільнюсі.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Київська «Свобода» ...
Наступна новина: З початку року ...

КОМЕНТАРІ